J7W1 Shinden - Hasegawa 1:72

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

J7W1 Shinden - Hasegawa 1:72

Postprzez Paweł84 » niedziela, 12 stycznia 2025, 13:01

Przedstawiam Wam model który przeleżał u mnie w pudełku prawie 30 lat. Mimo wieku zestaw bardzo przyjemny w montażu. Złożony prosto z pudła, dodałem jedynie nitowanie, linkę anteny i lufy z igieł. Przepraszam za paprochy na modelu, zauważyłem je dopiero przy rozjaśnianiu zdjęć robionych przy sztucznym świetle :oops: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Paweł84

Reklama

Re: J7W1 Shinden - Hasegawa 1:72

Postprzez Łukasz_K » niedziela, 12 stycznia 2025, 13:05

Arma mogła by go wydać, składał bym ;o) . Nitowanie dużo wnosi, czysty taki, ale się podoba.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
..bo zawsze są i głupsi w społeczności...
Łukasz_K

Zimna Wojna 1

Postprzez Aleksander » niedziela, 12 stycznia 2025, 21:21

Fajnie wyszedł - mam ten model na półce, ale w większej skali - Twoja "błyskawica" też wygląda przynajmniej na 1/48.
Bardzo lubię ten samolot, bo choć nigdy nie latał bojowo, ma bardzo ciekawą i dość rewolucyjną konstrukcję.
Gratulacje!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Paweł84 » wtorek, 14 stycznia 2025, 09:25

Łukasz_K napisał(a):czysty taki, ale się podoba.

No to jednak prototyp był i nie nalatał się za dużo :)

Aleksander napisał(a):Fajnie wyszedł - mam ten model na półce, ale w większej skali

Dzięki. Ten model, mino że wiekowy, jakością wykonania mógłby śmiało konkurować z niektórymi dużo młodszymi zestawami. W latach 90-tych, kiedy w kioskach kusiły zza szyb "boxarty" produktów ZTS Plastyk to Hasegawa była przy nich jak Jaguar przy Polonezie :). W mojej odnalezionej "kapsule czasu" znalazłem jeszcze 3 równie stare zestawy: Raiden, Hien, i Ki-44.
Paweł84

Postprzez Murek » wtorek, 14 stycznia 2025, 15:37

Ładny. Lubię takie zwroty:
Paweł84 napisał(a):Złożony prosto z pudła, dodałem jedynie nitowanie, linkę anteny i lufy z igieł
Nitowanie to jednak dość pracochłonne zajęcie, chociaż na zbliżeniach widać w niektórych miejscach jak nity poszukały swojej drogi życiowej ;o) Generalnie fajny model, fajny samolot (lubię takie konstrukcje, popełniłem Shindena z Hasegawy w 1-48, musiałem przeryć linie, teraz czeka Zoukei Mura, zupełnie inny zestaw).
Murek

Postprzez Paweł84 » środa, 15 stycznia 2025, 09:57

Murek napisał(a):w niektórych miejscach jak nity poszukały swojej drogi życiowej

Makro prawdę ci powie :)
Co do pracochłonności to jest jednak model, który mieści się na dłoni, więc dużo powierzchni do nitowania nie było. Niemniej przyznaję, że w paru miejscach ręka drgnęła i efekt jest jaki jest.
Paweł84

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli