Ukończony.
Od siebie dodałem:
1. Zbiornik paliwa
2. Pasy foteli załogi
3. Tablice YAHU – sporo szlifowania, żeby wpasować
4. Naciągi – kombinacja linki Uschi 0,03 i żyłki 0,06 + poprzeczki z wyciągniętego pręcika
5. Popychacze lotek
6. Zestaw żywic Syndikate: silnik, koła, bomby i wyrzutniki – stosunek jakości do ceny bardziej niż przyzwoity
7. W silniku dorobiłem popychacze i kolektor
8. Śmigło żywiczne otrzymane od kolegi Bravo z sąsiedniego forum– jeszcze raz podziękowania
9. Wymieniłem zastrzały usterzenia poziomego na dorobione mosiężne z prętów Albion
10. No i Szkas zastąpiony fototrawionym od Microworld – w mojej ocenie zdecydowanie warto
Malowany MRP i Bilmodelami + podmalówki AK3GEN do rosyjskiego lotnictwa. Te ostatnie mocno się różnią od palety MRP. Szary do wnętrza to dwa różne kolory, o których można powiedzieć tyle wspólnego, że oba są szare.
I jeszcze jedno na końcu – przewidziany przez ICM sposób montażu i osadzenia usterzenia poziomego to pomyłka. To nie ma szans dotrwać do końca budowy i malowania. Wg mnie tu się trzeba prędzej zastanowić i wprowadzić jakiś trzpień w kadłub albo coś podobnego. Zignorowałem to i potem poświęciłem 2 dni na jakieś kombinacje z dodatkowym wzmocnieniem.
Reasumując jednak model przyjemny w budowie. Co do efektu końcowego nie wyszło idealnie, ale zasadniczo jestem zadowolony. Nie tylko nie zraził mnie to szmatopłatów, ale wręcz zachęcił aby próbować dalej, a to już coś znaczy.