PZL 24B Azur 1/72

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

PZL 24B Azur 1/72

Postprzez radoslaw6363 » niedziela, 2 kwietnia 2017, 11:52

Wykonany jakiś czas temu PZL.24B firmy Azur w skali 1/72. Model w barwach Bułgarkich Sił Powietrznych 2 Istrebitiel Orliak ,Karlovo ,1938/39.
Model firmy Azur nie jest doskonały i trzeba tu troszeczkę gimnastyki :lol: Moim największym sukcesem przy budowie tego ulepka było pomieszczenie wszystkiego w zbyt małej osłonie silnika.
Model niedokończony :cry: Nie bardzo wiem jak rozmieścić srebrne elementy za kołpakiem śmigła (popychacze ?) . Mam wątpliwości odnośnie 2 blaszek przy wylocie kolektora spalin :shock: I wreszcie największa porażka kalki :oops: stąd PROŚBA !
Gdyby ktoś miał w swoim magazynie w/w model i planował jego wykonanie w malowaniu Rumuńskim ,być może mógłby mnie poratować kalkami do malowania Bułgarskiego ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Reklama

Re: PZL 24B Azur 1/72

Postprzez fragles » niedziela, 2 kwietnia 2017, 13:03

Realistycznie oddałeś obsranie przez ptaki na kolektorze. Taka kupa zmniejsza dystans między rzeczywistym obiektem, a jego odwzorowaniem w modelu. Dobrze wykombinowane.
Franciszek Gleszyński - fra-gles
fragles

Postprzez radoslaw6363 » niedziela, 2 kwietnia 2017, 14:06

Właśnie u wylotu tej rdzawej i jak to zauważyłeś obsranej rury :D Są w instrukcji dwie tajemniecze blaszki z którymi nie wiem co zrobić :D
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Postprzez xmald » niedziela, 2 kwietnia 2017, 18:12

Na zbliżeniach szału nie ma, ale z większej odległości prezentuje się lepiej.
Kaemy nie kopciły raczej bardziej z wyrzutników łusek niż z luf?
Przydałoby się wpuścić trochę washa między lotki.
xmald

100-lecie Niepodległości

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli