dewertus napisał(a):Generalnie model mi się podoba, ale mam jedno ale - tyle razy pisałeś o "przełamywaniu" monotonii jednolito-kolorowych malowań, a tu proszę - nic. Kolorytu dodają tylko te odrapania (najciekawsze na gondolach), ale sama czerń malowania wszędzie jednakowa, szkoda - miałem nadzieję coś podpatrzeć...

pik napisał(a):
PS I dobrze, że nie dałeś sie podpuścić z zróźnicowaniem czarnej farby. Takie efekty łatwo przekombinować!
Chłopaki, pomysłem na ten model, było "sfalowanie" powierzchni i zróżnicowanie stopnia połysku, co jest znacznie lepiej widoczne na żywo, kiedy zmienia się perspektywę patrzenia.
Zróżnicowanie czarnego matu będzie "ostre" na Kamovie Ka-50(warsztat konkursowy)
Piotr, drabinka, jest lekko bajerowana. Nie ma co widzieć. Ale może szarpnę się na kilka fotek detali. Bo kilka detali w tym modelu jest.
Zbiorniki.
Widywałem na fotach zbiorniki w takim stanie, że strach !! Jak znajdę gdzieś foty to wrzucę. Albo jednego dla bajeru pomaluje na srebrno, bo generalnie tez mi te zbiorniki nie do końca leża, ale raczej z kompozycyjnego punktu widzenia.