nariman napisał(a):Świetnie wykonany model, możesz napisać coś o samym zestawie?
Wiesz co, mnie jest trudno opisywać zestawy tak naprawdę. Po prostu biorę model i go robię najlepiej jak umiem, bynajmniej manualnie. Do merytoryki zawsze można się czepić naturalnie. Niemniej jest to wg mnie nowa generacja modeli Trumpetera, zupełnie lepsza klasa niż dajmy na to rodzinka MiG-15/19 czy 17 Hobbybossa ( uważam, że to w gruncie rzeczy jedna firma ).
Stary Trumpek kojarzy się z grubaśnymi liniami podziału blach i takimiż samy nitami. "Nowy" Trumpek w postaci tego Miga i niedawno otrzymanego z Martoli MiG-21F-13 w pierwszej chwili skojarzył mi się z Jakiem-38 wspomnianego Hobbybossa, prezentują ten sam poziom technologii i znowu wg mnie potwierdza to bliską współpracę tych firm.
Generalnie odpowiadając na Twoje pytanie to jest świetny model i zachęcam do budowy replik naszych dwudziestych trzecich.
Teraz czekam na premierę wersji MF ( pewnie będzie się różnić jedynie owiewką ) i następny w moim wykonaniu będzie kamuflowany MF ze Słupska na bazie kalkomanii Montexu - są świetne tak na marginesie. Mam sentymentalną słabość do tego samolotu. W końcu lat 80-ych za ok 8 dolarów USD nabyłem w rodzącym się polskim kapitaliźmie w DH Posejdon w Szczecinie modeli Italeri 1/48, pierwszy raz w życiu pomalowałem go farbkami Wilbra i co tu dużo pisać to było coś. I tak mi zostało

.
Więc tak zwyczajnie mówiąc "róbta co chceta" byle róbta a nie gadajcie po próżnicy

.