Dziękuję wszystkim za cenne uwagi. Chciałem zrobić model który by był ciekawy dla oka i bardzo cieszę się że odbiór jest pozytywny.
Odpowiadając na posty
@ Wszyscy
1.Obicia, testowane był różne metody: gąbka pędzelek i drapanie. Moje wnioski drapanie najlepsze, gąbka też daje radę pędzelek doby tylko do małych obić do większych być może maskol ale nie był testowany . Japończyki bardzo wdzięczne są do takich testów bo farba odchodzi w różny sposób często losowy.
2. Proszę uprzejmie o wyjaśnienie kwestii różnicowania powierzchni. Farba to mr color dark green nakajima rozjasniana miejscami jasniejszymi odcieniami zieleni i przyciemniana ciemną zielenią ponadto panele nad działkami zrobione kafelki z innego odcienia. Starałem się zrobić to subtelnie aby wyglądało to naturalnie.
@Tomek_chacewicz
Dzięki wielkie na patent z rurami wydechowymi, nie wiedziałem jak je ugryźć

Nitowadło trumpetera potem zakupiłem RB i jest lepsze.
Nie kładłem na C8 (malowałem nim tylko śmigło) lakieru do włosów nie potrzeba.
@Zegeye
kolor śmigła to nie jest jednoznaczna kwestia jest wiele dyskusji na necie ja wybrałem najciekawsza wersję. poszedłem za instrukcja, malowanie stanowiło ciekawe wyzwanie któremu uległem.
@Gujos
Zdjęcia to naturalne oświetlenie w pochmurny dzień, czarny karton wyniesiony na balkon, Aparat sony a58 z obiektywem 35mm 1.8. Głębie ostrości trzeba wyczuć ja robiłem przysłonę f8, f11 i raz czy dwa f22. jeżeli chce się uzyskać rozmycie zmniejszamy przysłonę. Dwa zdjęcia są zrobione przy jarzeniówce wieczorem - te ciemniejsze
Pozdrawiam wszystkich