MiG-29 UB, Revell 1:32 Numer 64

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: MiG-29 UB, Revell 1:32 Numer 64

Postprzez Jurek Greinert » niedziela, 10 maja 2015, 19:09

KRL napisał(a):
Jurek Greinert napisał(a):A jeszcze chciałbym dopytać o konkretne farby, kolory i numery których użyłeś. Po co mam wyważać otwarte drzwi, Twoje kolorki są OK, ja mam naszykowane autentyki z MM ale może jest lepszy pomysł?

Postaram się tak w miarę dokładnie to wyjaśnić ale z tego co wiem to wielką pomocą dla większości modelarzy nie będę w tej materii jak kot chodzę własną ścieżka.
Nie używam do lakierowania (malowania) modeli farb modelarskich tylko produktów PPG Refinisch i PPG Industries Aerospace ta druga firma jest dostawcą lakierów i farb na linię fabryczną większości producentów samolotów i uzbrojenia na świecie.

Korzystając z programu firmowego mogę sobie przełożyć kody kolorów PPG Aerospace na kolory PPG Refinish i tak wykonuje sobie farby do lakierowania modeli.
Na szczęście większość kolorów na świecie daję się przełożyć z jednego standardu na drugi i tym sposobem mogę przełożyć standard PPG Refinish na FS i tak kolor szary oznaczony u mnie jako 30120602-4 to FS36375 natomiast z zielenią sprawa jest nie co bardziej skomplikowana oryginalny symbol to T2020GY71 natomiast przekładając to na FS najbliżej będzie FS14491.

Mam nadzieję, że choć odrobinę przybliżyłem ci info o kolorach jakie ja użyłem.

Tak.....chociaż NIE :mrgreen: :mrgreen: z punktu modelarskiego muszę zostać przy swoich wyborach. Co nie zmienia że kolory masz w pytę.
Pozdrawiam Jurek

GALERIA
Warsztat : Fokker D-XXI
Jurek Greinert

Reklama

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli