Bell X-1, Eduard 1:48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Bell X-1 Eduard 1:48

Postprzez TK » środa, 17 lutego 2016, 17:14

Slash napisał(a): No ale jak się chce poklepać po plecach to spoko.

Nie zamierzam nikogo klepać po plecach, napisałem, że zdjęcia uważam za średnie, czyli innym słowami nie podobają mi się :) ale nie zamierzam o tym pisać.

Slash napisał(a):Mam nadzieję, że zdjęcia na gołej rzyci załatwicie via PW ;o)

to była jedynie taka metafora odnośnie wolności artystycznej, ale kolega widzę wziął to na serio do siebie :D - no cóż każdy pisze to, co myśli :mrgreen:
TK

Reklama

Postprzez Aleksander » środa, 17 lutego 2016, 17:23

Slash napisał(a): No ale jak się chce poklepać po plecach to spoko.

Slash, luzik, tu nie chodzi o klepanie po plecach - od dawna wiadomo, jak Ryszard robi modele - na ogół bez "łosza" i brudzenia, bez śladów eksploatacji i zawsze pokazuje je na jakimś "dziwnym" tle. Od "zawsze" tak jego modele pamiętam i dla mnie "zawsze" takie były. Dlatego nie bardzo rozumiem, skąd nagle, po wielu prezentacjach, taka reakcja?
RH robi modele fajne, ale także - powiedzmy z mojego punktu widzenia - "takie sobie". Teraz patrzę na czysto i poprawnie zrobiony model samolotu, który lubię i mi się podoba (choć nie jest idealny). Model, a niekoniecznie zdjęcia, ale w końcu to nie jest forum fotograficzne, sam mam problemy z prawidłowym zrobieniem zdjęć, więc akurat prezentacji się nie czepiam, choć doceniam fajnie zrobione i skomponowane fotki. A dla zdjęć mamy osobny konkurs...
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Slash » środa, 17 lutego 2016, 17:38

Ja nie rozumiem na czym polega na cnotliwość nie napisania, że zdjęcia się nie podobają. Mi też się nie podobają, a te już szczególnie. I napisałem. No i problem z tego się zrobił.
Slash

Postprzez TK » środa, 17 lutego 2016, 17:52

Slash napisał(a):Ja nie rozumiem na czym polega na cnotliwość nie napisania

Nie ma problemu :) Po prostu nie ma żadnej cnotliwości w nie napisaniu, że zdjęcia się nie podobają, skoro autor nie prosił o ocenę. Tak samo działa to w drugą stronę ...
TK

Postprzez RH » środa, 17 lutego 2016, 17:56

Nie róbcie zadymy :) Jest jak jest jednym sie podoba drugim nie sprawa indywidualna ,Ja zostanę przy swoich przyzwyczajeniach już jestem za satry na naukę :-> tak lubię i trudno że sa anty ,No ale co to by byl za świat gdyby wszyscy byli zgodni ,bardzo nudny .
Dlateg przewijcie to bo z galeri zrobiło się forum,albo jakaś dziwna komisja spod znaku jednego pana z brodą :lol: :lol:
A dla zlagodzenia sytuacji filmik z modelem RC tego modelu
http://www.youtube.com/watch?v=MHKIUfyVOYw&spfreload=10
RH

Postprzez xmald » czwartek, 18 lutego 2016, 15:44

No zadyma się trochę zrobiła... podoba mi się podejście Ryszarda do tematu. Do uwag ustosunkował się ze stoickim spokojem - wielki szacunek za to. Mimo tego, że zdjęcia mi się nie podobają (wolałem te z krzaczkiem) same modele są często ciekawe i bardzo elegancko sklejone. Wracając do demokracji to mamy jak najbardziej prawo krytykować foty a Ryszard ma prawo tą naszą krytykę sobie najzwyczajniej w świecie olać i tyle w temacie w tym temacie. ;o)
Ja na pewno kolejny model RH z przyjemnością obejrzę.
xmald

100-lecie Niepodległości

Postprzez RH » czwartek, 18 lutego 2016, 16:00

xmald napisał(a):No zadyma się trochę zrobiła... podoba mi się podejście Ryszarda do tematu. Do uwag ustosunkował się ze stoickim spokojem - wielki szacunek za to. Mimo tego, że zdjęcia mi się nie podobają (wolałem te z krzaczkiem) same modele są często ciekawe i bardzo elegancko sklejone. Wracając do demokracji to mamy jak najbardziej prawo krytykować foty a Ryszard ma prawo tą naszą krytykę sobie najzwyczajniej w świecie olać i tyle w temacie w tym temacie. ;o)
Ja na pewno kolejny model RH z przyjemnością obejrzę.

No i klawo jest :) nie ma co przenosić zadym z zycia politycznego i nasladowąc ten warszawski inwentarz :)
Uważam że przynajmniej na forum niech bedzie normalnie i na temat. A co do krzczaka to niestety ostanie upały z 2015 trochę je sponiewierały ,dlatego postanowiłem je zabrac z balkonu i wkopac przed blokiem ,żeby uratować im zycie :) I o dziwo doszły do siebie i sobie rosną :)
Model kolejny owszem będzie i to niedługo :)
RH

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli