Fw 190 A8 Tamiya 1:48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Fw 190 A8 Tamiya 1:48

Postprzez Kuba P. » poniedziałek, 29 sierpnia 2016, 17:51

Redspider napisał(a):Wydaje mi się, że Boss ma także to lepiej zrobione. Nasunęło mi się takie pytanie, na ile dobry jest zestaw D9 z Bossa ?

Kwestia priorytetów.
Widziałem kilka modeli zrobionych z zestawu HB i wyglądały jak długie 190 więc OK ale z bliska niestety jest kilka uproszczeń i rzeczy, które mi się nie podobają i ja osobiście ten zestaw omijałem na korzyść Trimasterów i Edka.
Kuba P.

Reklama

Re: Fw 190 A8 Tamiya 1:48

Postprzez FranekS » środa, 22 lutego 2017, 13:24

Kuba P. napisał(a):
HK1885 napisał(a):A tam jest zmieniony płat w stosunku do 61041?

Tak, chodzi o ten element między wnękami podwozia. Tylko Trimaster/Dragon i ta Tamka JV-44 ma to poprawne. Edek, Tamka pierwsza mają to zrobione niewłaściwie.

Praktycznie od wydania tego zestawu JV 44 (61081) standardowa wersja modelu Tamiya (61041) ma również skorygowany fragment spodu pomiędzy wnękami podwozia i za silnikiem. Ja taki model miałem ponad 10 lat temu. Pewnie stara wersja schodziła jakiś czas jeszcze. Do dziś można się na nią nadziać przy zakupie z drugiej ręki.

Hobby Boss D-9 ma tak jak stara wersja Tamiyi, czyli a'la D-13. A kańciasty przekrój kadłuba za skrzydłem w tym modelu ( HB) to dramat jak we wszystkich ich Fw/Ta.
To są echa zestawu 1/24 Trumpetera i bezmyślnego kopiowania fragmentów cudzych modeli.
FranekS
FranekS

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli