F-5A Freedom Fighter VNAF - Kinetic 1/48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: F-5A Freedom Fighter VNAF - Kinetic 1/48

Postprzez MarCo » niedziela, 6 listopada 2016, 19:20

Arkady72 napisał(a):Rozumiem, że ta deklaracja była bardzo ważna dla Ciebie i tego wątku.

Hm. Nie była ważna dla mnie zupełnie, natomiast uznałem że będzie ważna dla Jurka - chciałem aby nie pomyślał że podpinam się pod złośliwe uwagi innych osób. Po prostu chciałem, aby jego przekaz został dobrze zrozumiany, czyli chciałem mu (Jurkowi) pomóc.

Dlaczego taki wpis ? Bo:
żurawinowski napisał(a):"Jurus nie przejmuj sie jakimis pijusami od kaczki, oni tylko swoich chwala."

zasugerowało mi że jest jakiś obóz kaczek, do którego Jurek nie należy więc ten obóz go nie lubi - i krytykuje.
Osobiście nie mam pojęcia co to za domniemany obóz, czy w ogóle coś takiego istnieje i dlaczego akurat kaczki a nie gołębie czy ścierwniki.

Arkady72 napisał(a):Jakoś odruchowo skojarzyła mi się publicznym przyznaniem się do innej orientacji seksualnej.

Porada specjalisty powinna pomóc, jeśli takie skojarzenia w czymś przeszkadzają. To forum modelarskie, myślę że takich o seksie znajdziesz dużo więcej niż modelarskich. Może i tam pomogą.
MarCo

Reklama

Postprzez Arkady72 » niedziela, 6 listopada 2016, 19:51

MarCo napisał(a):
Arkady72 napisał(a):Rozumiem, że ta deklaracja była bardzo ważna dla Ciebie i tego wątku.

Hm. Nie była ważna dla mnie zupełnie, natomiast uznałem że będzie ważna dla Jurka - chciałem aby nie pomyślał że podpinam się pod złośliwe uwagi innych osób. Po prostu chciałem, aby jego przekaz został dobrze zrozumiany, czyli chciałem mu (Jurkowi) pomóc.

Dlaczego taki wpis ? Bo:
żurawinowski napisał(a):"Jurus nie przejmuj sie jakimis pijusami od kaczki, oni tylko swoich chwala."

zasugerowało mi że jest jakiś obóz kaczek, do którego Jurek nie należy więc ten obóz go nie lubi - i krytykuje.
Osobiście nie mam pojęcia co to za domniemany obóz, czy w ogóle coś takiego istnieje i dlaczego akurat kaczki a nie gołębie czy ścierwniki.

Arkady72 napisał(a):Jakoś odruchowo skojarzyła mi się publicznym przyznaniem się do innej orientacji seksualnej.

Porada specjalisty powinna pomóc, jeśli takie skojarzenia w czymś przeszkadzają. To forum modelarskie, myślę że takich o seksie znajdziesz dużo więcej niż modelarskich. Może i tam pomogą.

W zasadzie powinienem pominąć pierwszą część wypowiedzi bo mało w niej logiki. Skoro nie masz pewności, czy istnieje obóz kaczki i jednocześnie zarzekasz się, że do niego nie należysz...
Swoją drogą dlaczego akurat jednej kaczki?
W Twojej deklaracji zaimponowała mi odwaga, stąd skojarzenie z odwagą osób, które publicznie ujawniają swoje odmienne preferencje.
W niczym mi to nie przeszkadza, za specjalistę i troskę dziękuję.
Tworzona dziś przyszłość będzie naszą teraźniejszością!
Arkady72

WM2

Postprzez Jurek Greinert » niedziela, 6 listopada 2016, 20:11

Witam, może fakt, model wygląda jak 72-jka. Na swoje usprawiedliwienie powiem że zrobiony na szybko dla zapełnienia miejsca na półce. Sam zestaw nie porywa to i nie wzbudził mojej specjalnej atencji i wyszło jak wyszło.

Co do całej polemiki odnośnie bagna. kaczek i innych złośliwości......
Panowie, szkoda mi czasu na te klimaty. Robię następny tym razem fajny plastik. Wyjdzie jak wyjdzie.

Ale na koniec (a może nie):
żurawinowski - nie wycinaj moich wypowiedzi z kontekstu zdania bo wtedy brzmią inaczej. Wygląda że nie zrozumiałeś moich inntencji a dodatkowo wrzucasz jakieś śmieci o kaczkach które mnie kompletnie nie obchodzą. Jakby mi ktoś nie wyjaśnił znaczenia to pewnie bym nie ogarnął. Nic nie mam do ScaleFun!!!!!! Zrozum to i zapamiętaj

Arkady72 napisał(a):
Podobnie co do deprecjonowania - to rzecz względna, "za czysty model" to deprecjonizm czy konstruktywna krytyka?

To od Ciebie zależy jak to sobie przyjmiesz. Dla mnie akurat to takie samo stwierdzenie faktu jak błędy wytknięte przy Su-25.

A dla mnie zdecydowanie nie. Model czysty może przedstawiać coś co zeszło z taśmy w fabryce a babole w Suce to niewybaczalne błędy merytoryczne. Czasem żeby zrobić coś fajnego trzeba przejrzeć więcej zdjęć niż ja wtedy.

Generalnie Artur oderwij się od uprzedzeń i spróbuj przeczytać moją wypowiedź tak jakby pisał to Twój kumpel. Kompletnie mnie nie zrozumiałeś i gryziesz niepotrzebnie.
Ja PO PROST jestem bliżej organicznemu warsztatowi Andrzeja Ziobra i jego detalowaniu niż barokowemu postarzaniu Kamila Sztarbały. Nie zmienia to faktu że staram się podglądać u obydwu. Złoty środek myślę że jest ok.
Pozdrawiam Jurek

GALERIA
Warsztat : Fokker D-XXI
Jurek Greinert

Postprzez żurawinowski » niedziela, 6 listopada 2016, 20:28

Jurek Greinert napisał(a):żurawinowski - nie wycinaj moich wypowiedzi z kontekstu zdania bo wtedy brzmią inaczej

a tak bardziej po polsku, choć widzę że to trudne?

Jurek Greinert napisał(a):dodatkowo wrzucasz jakieś śmieci o kaczkach które mnie kompletnie nie obchodzą.

o. ciekawe że jak hadzi napisał to samo pierwszy ( bo to cytat był jakbyś nie zauważył) to jakoś obruszenia o śmieciach żadnego nie było:
Jurek Greinert napisał(a):
hadzi napisał(a):Jurus nie przejmuj sie jakimis pijusami od kaczki, oni tylko swoich chwala.

Spoko ja do modelarstwa mam duży dystans, a konstruktywną krytykę przyjmę od każdego, którego modele mogę gdzieś zobaczyć i podobają mi się bardziej od moich.

ale rozumiem, fumfel to co innego

Jurek Greinert napisał(a):Ja PO PROST jestem bliżej organicznemu warsztatowi Andrzeja Ziobra i jego detalowaniu niż barokowemu postarzaniu Kamila Sztarbały. Nie zmienia to faktu że staram się podglądać u obydwu. Złoty środek myślę że jest ok.

jeżeli przez organiczny warsztat itd rozumiesz dzielenie modelarzy i dyskredytowanie technik i podejść których sam nie potrafisz opanować- to faktycznie, racja :lol:
malinowski napisał(a):Jeszcze jedno nie uzasadnione przyczepianie się do ludzi i będzie ban
żurawinowski

Postprzez Sherman » niedziela, 6 listopada 2016, 20:48

Tego efa bardzo lubię, a jeszcze wersja z Wietnamu;)

Zrobiony bez szału, ale sylwetka robi swoje. nie obraziłbym się gdyby kiedyś mój w 72 tak wyglądał ;p
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez Jurek Greinert » niedziela, 6 listopada 2016, 20:59

żurawinowski - POWIEM DUPNYMI LITERAMI I CZYTAJ WPROST BEZ PODTEKSTÓW
1. wyciąłeś wypowiedź o Britmodelerze zminiając jej sens. Ochy i achy mnie tam nie kręcą, za to zdarzają się fajne techniczne porady o konstrukcji. PATRZ przykład Su-25.
2. Wypowiedź hadżiego mi się nie podoba i nie podpisuję się pod nią.
3.Nikogo nie dzielę i nie dyskredytuję - czytaj ze ZROZUMIENIEM to nie będziesz zaś przekręcał moich słów. Napisałem że staram się, powtarzam, staram się podglądać u obydwu znanych modelarzy. Żadnych technik nie dyskredytuję, czy je opanuję czas pokaże. Bardzo bym chciał, dlatego młócę dużo tych pudełek z szafy.
Pozdrawiam Jurek

GALERIA
Warsztat : Fokker D-XXI
Jurek Greinert

Postprzez Mecenas » niedziela, 6 listopada 2016, 21:32

Jurek, rób modele jak tam chcesz, koleguj się z kim chcesz i wzoruj na kim chcesz. I dziel się swoim modelarstwem na forum. Jednym się będzie bardziej podobać to co zrobiłeś a innym mniej, takie życie. Nie od dziś widać, że Arkady i Żurawinowski mają ewidentnie problemy z własnym ego i czytaniem ze zrozumieniem - dyskusja jest bezcelowa, gdyż choćby skały srały i tak nie trafisz do rozumu z żadnymi argumentami bo zawsze wiedzą najlepiej nawet to, czego nie powiedziałeś.
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez KRL » niedziela, 6 listopada 2016, 21:37

Wykonanie modelu przypadło mi do gustu jak dla mnie całość bardzo spójna. Sam model jak na Kinetica wygląda przeciętnie.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na warsztacie
wietrzenie
KRL

Postprzez żurawinowski » niedziela, 6 listopada 2016, 21:39

Mecenas napisał(a):Nie od dziś widać, że Arkady i Żurawinowski mają ewidentnie problemy z własnym ego i czytaniem ze zrozumieniem - dyskusja jest bezcelowa, gdyż choćby skały srały i tak nie trafisz do rozumu z żadnymi argumentami bo zawsze wiedzą najlepiej nawet to, czego nie powiedziałeś.

jak widać zawsze można sięgnąć po ataki personalne jak nie ma się nic do powiedzenia...

a jakbym ja napisał że jesteś idiotą to pewnie by się bez bana nie obyło, ale PAN MODERATOR to może mieć regulamin w du pie (brawo mistrzowie cenzury), tak?

i jeszcze ta wisienka na torcie:
Obrazek
:lol:
Ostatnio edytowano niedziela, 6 listopada 2016, 21:40 przez żurawinowski, łącznie edytowano 1 raz
malinowski napisał(a):Jeszcze jedno nie uzasadnione przyczepianie się do ludzi i będzie ban
żurawinowski

Postprzez Arkady72 » niedziela, 6 listopada 2016, 21:40

Mecenas napisał(a):Jurek, rób modele jak tam chcesz, koleguj się z kim chcesz i wzoruj na kim chcesz. I dziel się swoim modelarstwem na forum. Jednym się będzie bardziej podobać to co zrobiłeś a innym mniej, takie życie. Nie od dziś widać, że Arkady i Żurawinowski mają ewidentnie problemy z własnym ego i czytaniem ze zrozumieniem - dyskusja jest bezcelowa, gdyż choćby skały srały i tak nie trafisz do rozumu z żadnymi argumentami bo zawsze wiedzą najlepiej nawet to, czego nie powiedziałeś.

U admina z modelworku na szkoleniu byłeś?
Zdajesz sobie sprawę że goście z zagranicy tu zaglądają?
Tworzona dziś przyszłość będzie naszą teraźniejszością!
Arkady72

WM2

Postprzez grzegorz75 » niedziela, 6 listopada 2016, 22:20

Dużo z zagranicy patrzy . Poza tym jest o alkoholu , a młodzież tu przebywa . Co innego jakby napisać o herbatce z prądem ....
Obrazek
grzegorz75

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli