Nakajima Ki 84 Hayate Sword 1:72

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Nakajima Ki 84 Hayate Sword 1:72

Postprzez Bolo07 » czwartek, 28 lutego 2019, 22:12

Model ładny. Zróżnicowanie blach (i w ogóle metalizery) to coć, z czym średnio sobie radzę, więc Twój model tym bardziej mi się podoba.

Mam tylko jedna, drobną uwagę. Sam walczę ze zdjęciami i wychodzi mi to średnio, trochę też je (jak chyba większość z nas) obrabiam. Zastanawia mnie, czy Twój model nie wyglądałby odrobinkę lepiej, gdyby nie obniżyć mu troszeczkę poziomu koloru żółtego.

Widzisz, model jest naprawdę świetny i nie chcę krytykować, zastanawiam się tylko, czy hinomaru nie są za bardzo pomarańczowe, co do śmigła to nie wiem, ale jakby trochę jasne.

Wczoraj walczyłem z moją czaplą i na jednych zdjęciach jest bardziej szara, na innych oliwkowa. Niby oświetlenie było to samo, ale różnica jest widoczna. To, że ze mnie fotograf marny, to inna kwestia :roll:
Modelarstwo to nie tylko wieczorne dłubanie - to zabawa z historią.
Bolo07

Reklama

Re: Nakajima Ki 84 Hayate Sword 1:72

Postprzez xmen » czwartek, 28 lutego 2019, 22:48

Dzięki ;o) .Fotograf ze mnie jeszcze gorszy niż "modelarz" :mrgreen: .Ja daję zdjęcia bez obróbki takie jak wyjdą z aparatu.
Obrazek
xmen

Animal Planet

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli