Mustang Mk.III Stanisława Skalskiego Tamiya 1:48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Mustang Mk.III Stanisława Skalskiego Tamiya 1:48

Postprzez iras67 » środa, 28 października 2009, 10:48

spiton napisał(a):Tylko ten szary kolor jest jakiś niebieski.. ,-))

LazyCat napisał(a):Czyzbys pomalowal w US kolory?

Gunze nie ma dokładnych kolorów i mieszałem sam... aparat mi robi też chece z kolorami, myślę że najlepiej kolory oddaje to zdjęcie ze zbliżeniem na kabinę ;o) .
Daniel iceman Gronowski napisał(a):- pasy identyfikacyjne na sterach wysokości troszeczkę biją po oczach świeżością,

Prześwietlone zdjęcie. Zwróć uwagę na widok od spodu statecznika poziomego, u góry biały jest identycznie ubrudzony.
Daniel iceman Gronowski napisał(a):- co to za zieleń na fotelu?

Książka Camuflage&markings o malowaniu P51B w RAf określa kolor drewnianych foteli na Dull Dark Green FS595/34092
Czarno białe zdjęcie ze Skalskim w kabinie w innym Mustangu pokazuje ciemniejszy fragment fotela,przyjąłem że w FZ152 był podobny.
Gujos napisał(a): Podpytam też o ten otwór przy oznaczeniach zwycięstw, czy to nie była jakaś dziura do strzelania pistoletem sygnałowym/racą?

Z rozpędu być może przesadziłem z tym zabrudzeniem :-> ... zdjęcia oryginału niestety pokazują idealną powierzchnię.
greatgonzo napisał(a):Coś robiłeś przy chwycie powietrza pod śmigłem?

? ...zaszpachlowałem i pomalowałem ale to dawno było, może coś poprawiałem, nie pamiętam.A co tam powinno się zrobić?
greatgonzo napisał(a):Takie zielone duchy w okolicy wlewu do kadłubowego zbiornika paliwa to na fotkach Ci wyszły, czy są tam na prawdę?

No niestety, zdjęcia pokazały pewne niedokładności. Malowałem najpierw ciemnymi odcieniami i potem wszystkie panele właściwym trochę jaśniejszym (zrezygnowałem z preshadingu -czarnym na podkład),i w niektórych miejscach zostawiłem zbyt dużo przy liniach tego ciemniejszego.
Niestety już tego nie poprawię, Mustang odleciał do Anglii :mrgreen: .
Bardzo Dziękuję Koledzy za komentarze i rzeczowe uwagi... aż chce się lepić po takim przyjęciu :)
iras67

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Mustang Mk.III Stanisława Skalskiego Tamiya 1:48

Postprzez greatgonzo » środa, 28 października 2009, 11:35

Po prostu wlot wygląda tu bardzo rasowo. U mnie mniej, toteż byłem ciekawy czy dokonałeś tam jakiejś spektakularnej ingerencji.
KNRZP powoli pączkuje ;o) .
greatgonzo

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli