MiG 15 (LiM 1) Eduard 1/72 Babice 1955

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

MiG 15 (LiM 1) Eduard 1/72 Babice 1955

Postprzez Grzesiek. K » sobota, 3 maja 2014, 18:35

Przedstawiam mój najnowszy model którym jest MiG 15 (LiM 1) z zestawu Eduarda.
Model przedstawia maszynę LiM 1 dowódcy 31 PLM mjr.pil Władysława Hermaszewskiego Warszawa-Babice 1955.
Muszę powiedzieć, że trochę porwałem się z motyką na słońce startując w konkursie ponieważ model nie wyszedł mi za bardzo i raczej nie jest konkursowy. Najgorzej wyszło malowanie farbką Pactry która zostawia taki malutki groszek, a więc nie jestem zadowolony z efektu tego malunku. Sam montaż także szedł pod górkę ze względu na pojawiające się bez przerwy pęknięcia w miejscach klejenia i szpachlowania.Model jest sklejony prawie prosto z pudła. Jedyne co dorobiłem to pasy pilota oraz wskażniki wypuszczenia podwozia. Zrobiłem także podstawkę i drabinkę :) .
Zdaję sobie sprawę z masy niedociągnięć popełnionych w tym modelu. Mam jeszcze parę piętnastek w planach więc następne postaram się zrobić lepiej. Najważniejsze jednak dla mnie jest, aby dobrze się bawić przy budowie modeli :) .
A teraz fotki.

Obrazek
Obrazek
Obrazek[size=50]created by

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
Grzesiek

Warsztat :
Grzesiek. K

Reklama

modele polskich samolotów

Re: MiG 15 (LiM 1) Eduard 1/72 Babice 1955

Postprzez tombie » sobota, 3 maja 2014, 21:25

gratuluję ukończenia modelu jako uczestnik konkursu na tym forum muszę podarować sobie opinie ale generalnie podoba mi się to co zrobiłeś ;o)
-------------------------------------
Emet Brown czyli Tomasz Bień

Obecnie w budowie:
P-51D Mustang 1:48 Airfix - relacja jest prowadzona na mojej stronie facebookowej P-51D Mustang 1:48 Airfix_2017 - @EmetBrownRecenzja

Obrazek
tombie

Postprzez Grzesiek. K » sobota, 3 maja 2014, 21:58

tombie napisał(a):gratuluję ukończenia modelu jako uczestnik konkursu na tym forum muszę podarować sobie opinie ale generalnie podoba mi się to co zrobiłeś ;o)

Dzięki :) .
Pozdrawiam
Grzesiek

Warsztat :
Grzesiek. K

Postprzez Dominik » środa, 14 maja 2014, 21:17

Grzesiek, Eduard właśnie dał ogłoszenie, że wysyła za darmo ramkę z częściami dolnego fragmentu kadłuba z działkami. Coś mi się wydaje, że wpakowali do pudełek wypraski z poprzedniego wypustu (zanim formy się posypały).
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez Grzesiek. K » czwartek, 15 maja 2014, 05:29

Dominik napisał(a):Grzesiek, Eduard właśnie dał ogłoszenie, że wysyła za darmo ramkę z częściami dolnego fragmentu kadłuba z działkami. Coś mi się wydaje, że wpakowali do pudełek wypraski z poprzedniego wypustu (zanim formy się posypały).

Naprawdę, dzięki muszę sprawdzić bo mam jeszcze 2 szt :) .
Pozdrawiam
Grzesiek

Warsztat :
Grzesiek. K

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli