ME 410 A-1 1:72 Italeri

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

ME 410 A-1 1:72 Italeri

Postprzez Mr Orange » czwartek, 20 października 2016, 11:43

Dzień dobry,
to mój pierwszy model prezentowany publicznie (ale nie pierwszy wykonany).
Model fabrycznie dość uproszczony, zwłaszcza w kokpicie, z niepełną kalkomanią, w dodatku instrukcja często wskazuje jej błędne rozmieszczenie, ale sklejało się dość dobrze. Źródła to zdjęcie maszyny U5+KG (chyba jedyne istniejące), film (youtube) i zdjęcia innych ME 410 z internetu oraz warsztaty modelarzy, którzy robili ME 410 w skali 1:48. Lista doróbek obejmuje dedykowane blaszki Eduarda, sporo własnoręcznie wykonanych drobiazgów w kokpicie, "żeberka" na tylnych powierzchniach sterowych, przewody hamulcowe i wypełnienie komór podwozia (przód i tył), tłumiki płomieni (Italeri nie dołączyło właściwych dla tego egzemplarza), rurkę pitota i lufy z igieł, reflektor w skrzydle, sporo dodatkowej kalkomanii z innych modeli oraz... włosy mojej lubej jako przewody antenowe :). Owiewka została rozcięta przeze mnie, gdyż producent nie przewidział jej w otwartej wersji.
Malowanie: RLM 74/75/76 (Pactra).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mr Orange

Reklama

Re: ME 410 A-1 1:72 Italeri

Postprzez żurawinowski » czwartek, 20 października 2016, 18:13

wypas, nie ma się do czego przyczepić
malinowski napisał(a):Jeszcze jedno nie uzasadnione przyczepianie się do ludzi i będzie ban
żurawinowski

Postprzez fragles » czwartek, 20 października 2016, 18:23

Szkoda tej całej roboty, dodatków, rwania włosów z lubej (nb. ma ładny kolor włosów) - bo na koniec to wszystko spićkane grubą warstwą nierozcieńczonej, nierównomiernie nałożonej pędzlem farby.
Franciszek Gleszyński - fra-gles
fragles

Postprzez fragles » czwartek, 20 października 2016, 20:43

Albo nie, sorki. Żurawinoski ma rację - bardzo ładny model. Ale nie mogę już edytować. I koniecznie powiedz lubej, że ma ładne włosy. I w ogóle podoba się.
Franciszek Gleszyński - fra-gles
fragles

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli