Jak-3 zvezda 1/72

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Jak-3 zvezda 1/72

Postprzez belfer » środa, 22 marca 2017, 11:58

Witam
Jak-3, 1/72, Zvezda. Dodatkowo blachy Eduard, rury wydechowe Aires (chciałem jeszcze koła od Armory, ale nie doszły)
Model bardzo przyjemny w sklejaniu, trochę szpachli na łączeniu płat-kadłub.
Malowanie z okresu służby w Ludowym Wojsku Polskim 1945-1946
Pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

URL=http://s45.photobucket.com/user/fortipianek/media/yak-3/13_2.jpg.html]Obrazek[/URL]

Obrazek

Obrazek
belfer

Zimna Wojna 1

Reklama

Re: Jak-3 zvezda 1/72

Postprzez radoslaw6363 » środa, 29 marca 2017, 22:04

Niedawno Pomiędzy dwoma PZL i dwójką Spitfire popełniłem jaczka Zvezdy ;o)
Ciekawy byłem jak Twój wygląda :?: Dodane elementy co nieco poprawiły wygląd tego według mnie nie ciekawego modelu :mrgreen: Jak przy Spitfire wygląda jak stara Lada przy Rolls Royce :cry:
No jakoś ta ruska technika nie ma dla mnie wdzięku i polotu. Swojego ulepka raczej nie pokaże bo kilka spraw w tym prościutkim modelu szpetnie spartoliłem ;o) (kalki) :-/
Myślę że wyciągnąłeś z tego czegoś co mogłeś :P Może jakieś bardziej atrakcyjne malowanie ożywiłoby wygląd modelu.
Ja mam łaciate Normandie -Niemen i też wygląda nędznie :shock:
Mam jeszcze w prastarych zapasach Ławoczkina i jakoś brak ochoty do roboty, to taki klon Jaka :idea: Tylko silnik inny ;o)
Generalnie Model w miarę prosty w budowie ,można polecić poczatkującym ,dla mnie mało efektowny :-/
Jeżeli chodzi o Twoją pracę jestem na :idea: TAK :lol:
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Re: Jak-3 zvezda 1/72

Postprzez Flyzloty » środa, 29 marca 2017, 22:46

Taki prosty w budowie ,można polecić poczatkującym ,mało efektowny pojawił się na fejsie Zvezdy

Obrazek

piszą ze w 7godzin ulepiony,pewnie znowu jakaś propaganda Ławrowa
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Image
Obrazek
Flyzloty

Zimna Wojna 2

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli