Model w zasadzie z pudła. Dodałem tylko zbiorniki - duże z modelu P-47 N Sworda, a mały od Arma Hobby. A jeszcze śmigło zostało przerobione, wykorzystałem łopaty z Revella. Kalki z zestawu DK Decals. Samolot należał do 35 Grupy Powietrznej, 41. Dywizjony Myśliwskiego, Filipiny 1945 r.
Ekstra, bardzo mi się podoba to wydeptane poszycie skrzydeł przy kabinie. Bardzo naturalnie to wygląda. Trochę rozbiegany jest km nr.1 z lewego skrzydła.
przez radoslaw6363 » sobota, 30 grudnia 2023, 10:09
Podobasię Mam dzbanka w planie i może zrobię Tamiya ?
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba ! Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem ! Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
Fajny ten model normalnie jest Poopowiadaj trochę o tym jak robiłeś te ślady na skrzydłach o których wspominał Sławek. Domyślam się, że są to pastele. Ale nieźle wyglądają te jaśniejsze ślady, jak gdyby wychodzące spawy.
Z pozdrowieniami Samozwańczy Prezes Gildii Kręcących się Śmigiełek Maciek Poniatowski
przez Vierbein » poniedziałek, 1 stycznia 2024, 16:01
Bardzo przyzwoity dzban. Też do niego podejdę w tym roku. Ciekawi mnie, czy w tej skali są do uchwycenia różnice między D-25, D-28 i kolejnymi. Poza brzechwą statecznika pionowego na D-30 oczywiście.
PORTFOLIO "The nice thing about P.C.10 is nobody can prove you wrong"