Dziękuję Panowie za komentarze i pozytywny odbiór.
Pashal napisał(a):Wydaje mi się, że numer 712 był malowany przy użyciu szablonu i brakuje na kalkomanii modelu takich małych przerwań - patrz ostatnie zdjęcie archiwalne. Może warto również przetrzeć swastyki i krzyże, bo są zbyt czarne - mając na uwadze co widać na zdjęciach. Kolor zielony na stateczniku wydaje się, że ma inny przebieg niż na zdjęciach - od swastyki do tyłu wydaje się, że powinien być kolor srebrny, aluminium.
Racja nei zwróciłem na to uwagi, ale nawet przy posiadanej wiedzy na etapie pracy przy tych kalkomaniach nie wiem czy podjął bym się ich dodatkowego cięcia dla tych przerw. Zmniejszałem je i tak bo używałem tych dedykowanych do 1/48, były za duże. Ciąłem skalpelem i składałem puzzle na mniejsze

Co do zielonej części ogona to zamiar był uzyskania bardziej prześwitującej farby co by zmniejszyło całkowity kontrast. Wyszło jak wyszło. Co do wyboru koloru opierałem się na dyskusji na jednym z forów. Wybrałem jedną z opcji kóra mnie najbardziej zainteresowała i wydawała się być najbardziej atrakcyjną.
Co do krzyży i swastyk w rzeczywistości nie wyglądają aż tak kontrastowo na tle całego modelu jak na zdjęciach takim klasykiem pojadę
PS. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!