Henschel Hs 129 od Hasegawy (1:48)

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Henschel Hs 129 od Hasegawy (1:48)

Postprzez wacus47 » wtorek, 24 sierpnia 2010, 12:45

Witam!
Mam pytanie do wszystkich , którzy sklejali, którąś z wersji oferowanych przez Hawe, bądź przepak Revella jak oceniają modele pod względem poprawności, składalności oraz szeroko szeroko pojętej jakości :P . Z tego co czytałem jest to jeden z bardziej udanych modeli Hasegawy, ale chciałbym poznać zdanie kogoś kto miał z nim bliski kontakt.
wacus47

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Henschel Hs 129 od Hasegawy (1:48)

Postprzez mr.jaro » czwartek, 26 sierpnia 2010, 09:03

wacus47 napisał(a):Z tego co czytałem jest to jeden z bardziej udanych modeli Hasegawy...

Jeden z najbardziej udanych pod wzgledem merytorycznym. Skleja sie bez problemu, krawedzie splywu i linie podzialu cieniutkie, jak przystalo na Hasegawe. Na moj gust, oszklenie ciut za grube - choc w oryginale bylo pancerne, w modelu jest ono stosunkowo male, wiec mogloby byc jednak odrobinke ciensze, by robilo mniej zabawkowe wrazenie. Ale to peanut.
Jesli mozesz, szukaj wersji B3, ktora jest chyba najpiekniejsza - zestaw zawiera zywiczna gondole i piekna, metalowa lufe dzialka. Takze zimowe malowanie ma swoj urok.
Jarek M
mr.jaro

Postprzez wacus47 » czwartek, 26 sierpnia 2010, 10:25

Dziękuje Jarku za Twoją opinie. Po głowie chodzi mi właśnie wersja z działkiem... Moim zdaniem jest to najciekawsza wersja z, w mojej opinii, piękną sylwetką ;o)
wacus47

Postprzez mr.jaro » czwartek, 26 sierpnia 2010, 12:40

Fakt, takze w moim mniemaniu Hs129 ma bardzo zgrabna sylwetke.

Dodatkowa zaleta tego zestawu jest to, ze stosowanie blaszek da sie ograniczyc do mninimum (tablica przyzadow, pasy) - kokpit na tyle ciasny, ze i tak niewiele widac.
Jarek M
mr.jaro

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie