Fiat Cr.42 + Autoblinda AB 41 SuperModel

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Fiat Cr.42 + Autoblinda AB 41 SuperModel

Postprzez MIRO » piątek, 1 kwietnia 2011, 14:18

Co za wypraski zawiera ten model? Czy to to samo co fiat Italeri? Zestawy Supermodela pojawiły się ostatnio po ok. 40 zł, też Hs 129 (Hasegawa?) z jakąś ciężarówką, a sam Fiat z Italerki kosztuje ok.70, więc zastanawiam się czy warto to zakupić.
Pozdrawiam
Mirek
Путiн хуйло!
MIRO

Reklama

Re: Fiat Cr.42 + Autoblinda AB 41 SuperModel

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » piątek, 1 kwietnia 2011, 14:28

MIRO napisał(a):Hs 129 (Hasegawa?)

nie, supermodel. wypukłe linie, detale na poziomie airfixa. ale dlka samego opla warto brac. ten sam model w pudełku tamiyi kosztue wiecej niz komplet supermodelowski
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez Tomasz Mańkowski » piątek, 1 kwietnia 2011, 21:49

Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):
MIRO napisał(a):Hs 129 (Hasegawa?)

nie, supermodel.

a nie czasem stare ESCI? ( jak chcesz to taki Heniek - sam - gdzieś mi się poniewiera... )

Kamil Feliks Sztarbała napisał(a): dlka samego opla warto brac. ten sam model w pudełku tamiyi kosztue wiecej niz komplet supermodelowski

Nawet bez promocji supermodelowy zestaw kosztował ( pi razy oko ) 60% samego Opla w pudełku Tamiyi...
A na promocji był za pół starej ceny...

MIRO napisał(a):Co za wypraski zawiera ten model? Czy to to samo co fiat Italeri?

Wypraski te same ( o ile dobrze rzuciłem okiem w sklepie ) za to kalki i malowania inne. W zestawie ograniczone jedynie do Luftwaffe...
Pozdrawiam TM
Obrazek
Tomasz Mańkowski

Postprzez shivadog » piątek, 1 kwietnia 2011, 23:18

Hej, nie chcę robić a adwokata, ale autorowi wątku chodziło chyba o Fiata Cr.42, a Hs 129 to wątek drugorzędny.
Jeśli to ten sam Fiat co wyszedł teraz jako Italeri w zestawie z malowaniami Asów, to reczywiście wydaje się być okazją.
shivadog

Postprzez MIRO » sobota, 2 kwietnia 2011, 08:54

shivadog napisał(a):Hej, nie chcę robić a adwokata, ale autorowi wątku chodziło chyba o Fiata Cr.42, a Hs 129 to wątek drugorzędny.
Jeśli to ten sam Fiat co wyszedł teraz jako Italeri w zestawie z malowaniami Asów, to reczywiście wydaje się być okazją.

Dokładnie o to mi chodzi, choć ten drugi zestaw też mnie zaintrygował.
Pozdrawiam
Mirek
Путiн хуйло!
MIRO

Postprzez Tomasz Mańkowski » sobota, 2 kwietnia 2011, 15:18

shivadog napisał(a):Hej, nie chcę robić a adwokata, ale autorowi wątku chodziło chyba o Fiata Cr.42,...
Tomasz Mańkowski napisał(a):
MIRO napisał(a):Co za wypraski zawiera ten model? Czy to to samo co fiat Italeri?

Wypraski te same ( o ile dobrze rzuciłem okiem w sklepie ) za to kalki i malowania inne. W zestawie ograniczone jedynie do Luftwaffe...

Dlatego też pisałem o Fiacie - cytując Mirka pytanie...
Pozdrawiam TM
Obrazek
Tomasz Mańkowski

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie