Rzucam temat: Czy jest możliwe aby na rynku pojawiły sie nowe modele np. Łosia, Karasia, P 11, P 7 itp. Chcę zaznaczyć że nie chodzi mi o modele żywiczne bo takie są oferowane przez Ardpol czy Choroszego no tylko ta cena zaporowa. ( wiem że w ich ofercie nie ma Łosia, Karasia, P 11, P 7 i zapowiadanego P 50) Co się dzieje na rynku modeli w 72 w tym temacie. Dlaczego taka sytuacja ma miejsce. Myślę że gdyby pojawiły się modele w tej skali na poziomie AZmodel czy AML to rzesza chętnych do zakupu szybko by narastała. Nie mam na myśli zestawów na poziomie Tamki czy Haski bo kto bynajmniej z polskich producentów modeli wtryskowych temu podoła. Sam kupię taki model Karasia za ok 70 zł lub Łosia za 90 zł czy P 11 za 60 zł ale nikt z wytwórców nie zainteresował sie tym na tyle aby takie przyzwoite zestawy powstały.
Co myślicie o tym problemie. Zaznaczam że wiem jakie modele samolotów POLSKICH są oferowane z żywicy i bardzo dobrze że są!!!! Vacu odpada.
Można zrobić ankietę jaki przyzwoity model samolotu z okresu 39 jest najbardziej oczekiwany w skali 1/72 !!!!!!!!!!!!!!!!