mirage3 napisał(a):ProModeller wszystko co wydają na rynek to przepaki firm Monogram, Revell i Dragon ... Fw-190 D11 a w środku Dragon (sam model miał takie same pudło jak Revellowska edycja). Takie są moje uwagi odnośnie Promodellera.
Nie do końca, tam jest jakiś haczyk
Przede wszystkim to nie Dragon a ogołocony Trimaster do którego faktycznie Dragon dorobił plastikowe elementy zamiast blaszek i metalowych goleni podwozia. Druga sprawa to fakt, że chyba Revell nieco pomieszał przy tym zestawie, bo sam Trimaster i Dragon o ile kojarzę nigdy nie miał w sprzedaży niczego w tej konfiguracji. Przynajmniej ja nie widziałem.
Był model D-9 i pseudo - D-12. Ta D-11 to jakaś hybrydka kadłuba D-9, śmigła i wlotu powietrza z wspomnianej D-12 i zmodyfikowanego płata D-9.
W tym całym miksowaniu powstało bardzo dużo błędów i uproszczeń, model w zasadzie tylko przypomina samolot D-11.
W każdym razie to chyba jest taki "twórczy" przepak.
Co zaś tyczy się Messerschmitta 410, to fantastyczny zestaw i ktokolwiek to zapakuje - warto kupić. O ile znam mniej więcej poziom modeli Monogramu to ten Messerschmitt był nadpiękny.
Ciekawe, czy Accurate ograniczy się tylko do zapakowania wyprasek Monogramu czy może doda od siebie coś, żeby zmienić wersję 410?