IPMS Świdnica - nowy producent kalkomanii

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Re: IPMS Świdnica - nowy producent kalkomanii

Postprzez Piotrek.S. » czwartek, 14 stycznia 2010, 18:46

young napisał(a):
spiton napisał(a):Mnie cieszy zapowiedź Seasprite'a. Jakoś zawsze lubiłem ten wiatrak. A od kiedy latają w polskich barwach, i to w fajnym malowanku, to potrzeba zrobienia takiego modelu mocno wzrasta ,-))

Trochę pogrzebałem w tym temacie bo mnie zaciekawił. Kaman faktycznie bardzo ładny, strasznie podoba mi się jego sylwetka. Jednak z tego co wyszukałem to w mojej skali 1/48 jest tylko stary chyba nie łatwy do dostania model Revellu SH-2F :( Ktoś "siedzi" w tym temacie? Czy wiele trzeba aby przerobić go do wersji G? Sam model można gdzieś dostać?

Podstawowa, sprawa to silniki. Wersja G ma silniki GE T700 stosowane min na Apaczach. Dodatkowo w wersji G nie ma wyrzutnika pław/boi za oknem operatora radaru. Zmiany w wyposażeniu kabiny są mniejsze.
Dlatego wydanie kalek do tej wersji musi wiązać się z zapewnieniem podstawowego wyróżnika tej wersji czyli rzeczonych "motórów".
U mnie leżakuje model Airfixa w 1/72. Czteryósemkę kiedyś widziałem na allegro.
Umysł ludzki jest jak spadochron.
Działa lepiej kiedy jest otwarty.
Piotrek.S.

Reklama

modele polskich samolotów
Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie