przez arhtus » piątek, 1 listopada 2019, 00:45
Nie wiem, czy tylko mnie tak ruszył fakt braku polskiego malowania w edycji Expert set?
Bardzo sobie ceniłem do tej pory podejście AH odnośnie propagowania polskiego lotnictwa w modelach. Podobały mi się te opisy historyczne zaproponowanych malowań, jakaś rzetelność w dociekaniu poprawności tych schematów, zamieszczane na Ich stronie, aż mnie tym nakłonili do zakupu modelu Fokkera, czyli samolotu, który wcześniej był całkowicie poza moim modelarskim zainteresowaniem, a tu teraz taki niesmaczek...
A może ktoś z Arma Hobby wyjaśnić, czym taki ruch był podyktowany? Chęcią przypodobania się na zagranicznych rynkach? chociaż nie wiem co by w takim przypadku zaszkodziło dołożenie polskiego malowania, czy może wymuszeniem sprzedaży dodatkowego pudełka przez zainteresowanych biało-czerwoną szachownicą, czy dokupieniem dodatkowej kalki do edycji Expert, najlepiej w Waszym sklepie, zapewne przygotujecie odpowiedni pakiet "promocyjny" Expert + Kalki.....
Zapewne to ruch typowo biznesowy, coby wymusić większą sprzedaż, ale moim zdaniem to niezbyt fajne i nie chodzi o to, że ja nie mogę sobie kupić dwóch pudełek, czy tam dokupić kalki za dwie dychy, ale o samo podejście do Nas...