[1:72] Lotnicze nowości i zapowiedzi rynkowe

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Re: [1:72] Lotnicze nowości i zapowiedzi rynkowe

Postprzez Jostein » czwartek, 31 października 2019, 22:43

Artur Rzepka napisał(a):
Jostein napisał(a):W "Expercie" nie będzie polskiego malowania. Blacha zaś nie będzie zawierać radiatorów chłodnicy. Słabo.

Jeśli radiatory w plastiku będą tak samo szczegółowo odtworzone jak dół skrzydła w Jaku, to mi to rybka. 8-)

Raczej obawiam się powtórki z "rozrywki" z "jedynki", czyli zapadlisk. Arma nie umie w chłodnice i już. No i na cztery propozycje malowań JEDNO polskie mogło się jednak znaleźć.
Jostein

Reklama

Postprzez Artur Rzepka » czwartek, 31 października 2019, 23:22

Co do malowań to faktycznie, chciałem się dopytać skąd to wiesz, ale już ogarnąłem aktualizacje w sklepie. Pocieszam się tylko, że w jakiś sposób jest to wynik analizy kto co bardziej kupuje. Ale na pewno jednak fajniejszy byłby zestaw experten z polskim malowaniem.
~W Internecie bądź sobą. Chyba że jesteś chamem. Wtedy bądź kimś innym.
Artur Rzepka

Postprzez Wojciech Perkowski » czwartek, 31 października 2019, 23:29

Jostein napisał(a):.............
Raczej obawiam się powtórki z "rozrywki" z "jedynki", czyli zapadlisk. Arma nie umie w chłodnice i już. .........

Arma na swoim blogu napisał(a):...Nowy podział na części w obudowie chłodnicy. Sama chłodnica jest tu dwuczęściowa dzięki czemu mamy więcej detali i mniejsze ryzyko wciągów...
;o)
Ostatnio edytowano czwartek, 31 października 2019, 23:33 przez Wojciech Perkowski, łącznie edytowano 1 raz
Wojtek
Wojciech Perkowski

Postprzez Wojciech Perkowski » czwartek, 31 października 2019, 23:31

del
Ostatnio edytowano czwartek, 31 października 2019, 23:32 przez Wojciech Perkowski, łącznie edytowano 1 raz
Wojtek
Wojciech Perkowski

Postprzez Wojciech Perkowski » czwartek, 31 października 2019, 23:31

del; późno jest i chybiam w "edytuj" trafiając w "cytuj" :)
Wojtek
Wojciech Perkowski

Postprzez arhtus » czwartek, 31 października 2019, 23:41

To ja myślałem, że news o braku szachownicy w edycji Expert to taki trochę żarcik, a to prawda? :shock: :-> Czyli żeby zrobić polskiego Hurriego IIc "na wypasie" będę musiał sobie kupić edycję Expert + Model kit, ewentualnie dokupić osobno kalki? modelarska dyskryminacja :mrgreen: Po tym jak AH do tej pory propagowała modelami polskie lotnictwo, nie spodziewałem się czegoś takiego.
O NIEEE!!!! jeśli to prawda to choć moja opinia AH pewnie mało obchodzi, ale ja strzelam focha i Ich nowego Hurriego nie kupię..
arhtus

Postprzez Łukasz_K » piątek, 1 listopada 2019, 00:08

Hurrie Ii to temat
na który widzimy duże zapotrzebowanie ze strony modelarzy

ale chyba anglojęzycznych. Kurcze ale z nas malkontenci, niech się sprzeda i rozsławia polską markę, a co.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
..bo zawsze są i głupsi w społeczności...
Łukasz_K

Zimna Wojna 1

Postprzez RAV » piątek, 1 listopada 2019, 00:10

Jostein napisał(a):No i na cztery propozycje malowań JEDNO polskie mogło się jednak znaleźć.

Dali JEDNO polskie na OSIEM malowań w trzech pudełkach razem wziętych.
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez Jostein » piątek, 1 listopada 2019, 00:17

Wojciech Perkowski napisał(a):
Jostein napisał(a):.............
Raczej obawiam się powtórki z "rozrywki" z "jedynki", czyli zapadlisk. Arma nie umie w chłodnice i już. .........

Arma na swoim blogu napisał(a):...Nowy podział na części w obudowie chłodnicy. Sama chłodnica jest tu dwuczęściowa dzięki czemu mamy więcej detali i mniejsze ryzyko wciągów...
;o)

PIsać to sobie mogą. W pisaniu i renderach to ArmaHobby gigantem jest. Ale w plastyku robią knoty, a nie chłodnice.

RAV napisał(a):
Jostein napisał(a):No i na cztery propozycje malowań JEDNO polskie mogło się jednak znaleźć.

Model Army bez blach nie ma wielkiego sensu. Liczy się więc tylko jeden z trzech.
Jostein

Postprzez caughtinthemiddle » piątek, 1 listopada 2019, 00:42

Widocznie z praktyki sprzedażowej im wyszło, że na krajowym rynku lepiej schodzą Modelkity.

A swoją drogą, LK-A w Day Fighter Scheme (obecny w Expercie) miał polskiego kierownika (F/Sgt. Henryk Józef Trybulec), także krajowy akcent jest. A wybór nie dziwi, bo zapewne za Kanałem poprzednich Hurrków sprzedali dziesięć razy tyle co tutaj.
Tiiiiiime is on my side ;)
caughtinthemiddle

Postprzez arhtus » piątek, 1 listopada 2019, 00:45

Nie wiem, czy tylko mnie tak ruszył fakt braku polskiego malowania w edycji Expert set?
Bardzo sobie ceniłem do tej pory podejście AH odnośnie propagowania polskiego lotnictwa w modelach. Podobały mi się te opisy historyczne zaproponowanych malowań, jakaś rzetelność w dociekaniu poprawności tych schematów, zamieszczane na Ich stronie, aż mnie tym nakłonili do zakupu modelu Fokkera, czyli samolotu, który wcześniej był całkowicie poza moim modelarskim zainteresowaniem, a tu teraz taki niesmaczek...

A może ktoś z Arma Hobby wyjaśnić, czym taki ruch był podyktowany? Chęcią przypodobania się na zagranicznych rynkach? chociaż nie wiem co by w takim przypadku zaszkodziło dołożenie polskiego malowania, czy może wymuszeniem sprzedaży dodatkowego pudełka przez zainteresowanych biało-czerwoną szachownicą, czy dokupieniem dodatkowej kalki do edycji Expert, najlepiej w Waszym sklepie, zapewne przygotujecie odpowiedni pakiet "promocyjny" Expert + Kalki.....
Zapewne to ruch typowo biznesowy, coby wymusić większą sprzedaż, ale moim zdaniem to niezbyt fajne i nie chodzi o to, że ja nie mogę sobie kupić dwóch pudełek, czy tam dokupić kalki za dwie dychy, ale o samo podejście do Nas...
arhtus

Postprzez xmen » piątek, 1 listopada 2019, 06:57

RAV napisał(a):

I tyle wystarczy.
Obrazek
xmen

Animal Planet

Postprzez wacus47 » piątek, 1 listopada 2019, 07:44

Malowania mają być ciekawe. Polskie to z reguły nuda i nic interesującego.
wacus47

Postprzez Jostein » piątek, 1 listopada 2019, 09:24

caughtinthemiddle napisał(a):Widocznie z praktyki sprzedażowej im wyszło, że na krajowym rynku lepiej schodzą Modelkity.

A swoją drogą, LK-A w Day Fighter Scheme (obecny w Expercie) miał polskiego kierownika (F/Sgt. Henryk Józef Trybulec), także krajowy akcent jest. A wybór nie dziwi, bo zapewne za Kanałem poprzednich Hurrków sprzedali dziesięć razy tyle co tutaj.

I co, jedno malowanie z szachownicą na cztery możliwe położyłoby sprzedaż u herbaciarzy? To już argument ad absurdum. Rozumiem, że wobec tego we Francji nie sprzeda się model Poteza 25 LD? Bo, o zgrozo, na cztery malowania jest jedno polskie, z 3 PL?
Jostein

Postprzez wacus47 » piątek, 1 listopada 2019, 09:29

Dla niektórych to chyba kwestii rangi państwowej. Ktoś ma firmę i do plastikowej zabawki wkłada takie kalki jakie uznaje za słuszne i generujące dochód. :roll:

Nie chcesz to się obraź i nie kupuj, ludzie kochani. :roll:
wacus47

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie