Jostein napisał(a):A kto poublikował te plansze? Nie mogę znaleźć.

RAV napisał(a):No, wreszcie Dudwał. To chyba jedyny typowo malowany P.11c ze znanym kompletem trzech numerków i innych oznaczeń, a jak dotąd nie było go ani w zestawach MasterCraftu, ani w kalkach Techmodu.
Mecenas napisał(a):Alfred Riedel na Modelforum.
garrett napisał(a):
skusz napisał(a):Król latał na "8"? Święcie byłem przekonany, że na "2" tej z Krakowa.
quest napisał(a):RAV napisał(a):No, wreszcie Dudwał. To chyba jedyny typowo malowany P.11c ze znanym kompletem trzech numerków i innych oznaczeń, a jak dotąd nie było go ani w zestawach MasterCraftu, ani w kalkach Techmodu.
Masz jeszcze 11 z Aleksandrowic ze 122 Esk. z kompletem, choć będziesz musiał wybrać między 8 a 9.
quest napisał(a):Rozumiem, że typowo malowany czyli nie łaciata 3.
quest napisał(a):Kalki do 10 Dudwała robił kiedyś Intech w broszurce dot polskiego lotnictwa.
garrett napisał(a):

Jacek Bzunek napisał(a):skusz napisał(a):Król latał na "8"? Święcie byłem przekonany, że na "2" tej z Krakowa.
Na 8 latał do zestrzelenia 3 września.
RAV napisał(a):quest napisał(a):RAV napisał(a):No, wreszcie Dudwał. To chyba jedyny typowo malowany P.11c ze znanym kompletem trzech numerków i innych oznaczeń, a jak dotąd nie było go ani w zestawach MasterCraftu, ani w kalkach Techmodu.
Masz jeszcze 11 z Aleksandrowic ze 122 Esk. z kompletem, choć będziesz musiał wybrać między 8 a 9.
W "PKL" i "...through German eyes" jest parę zdjęć podpisanych "9", ale oznaczenia na kadłubie są zamalowane. Ponadto nie widać górnych szachownic, a z nimi nawet jeszcze przed wojną bywało różnie. Są jakieś wcześniejsze zdjęcia tego egzemplarza?
RAV napisał(a):quest napisał(a):Rozumiem, że typowo malowany czyli nie łaciata 3.
Tak. Łaciata też jest ciekawa, ale fajnie byłoby mieć w kolekcji typowe malowanie. No i trzeba pamiętać, że kolory kamuflażu "łaciatej 3" pozostają nieznane.
RAV napisał(a)::-) [/b]Poprzednio pominąłem "2" z MLP w Krakowie. To malowanie chyba też jest autentyczne, nie?
RAV napisał(a):quest napisał(a):Kalki do 10 Dudwała robił kiedyś Intech w broszurce dot polskiego lotnictwa.
Niestety, ich jakość nie przystoi nawet do zestawu PZW/Mastercraft, nie wspominając o zapowiadanym cudeńku.
garrett napisał(a):Jeszcze jeden obrazek [z] pudełka:

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości