W
http://ksmodel.pl były po 139,- , uzupełnienie towaru w czwartek.
Co do drzwi "Wiedeńczyka" i okna w nich, to jest bardzo ciekawa sprawa. Ten samolot to wersja An-2M i tą wersję przedstawia model. "Emki" miały okno w drzwiach powyżej linii pozostałych okien na lewej burcie, więc model nie ma błędu. Jednak "Wiedeńczyk" ma okno w linii pozostałych

Wychodzi na to, że jest to albo hybryda, albo po prostu drzwi zostały wymienione z jakiegoś powodu. Trzeba byłoby prześledzić całą historię
7447. Polecam lekturę "Skrzydeł w miniaturze" nieodżałowanego Pana Luranca, tam są fajne plany.
Mnie w modelu bardzo podoba się nitowany kadłub. Skrzydła mają taką samą cięciwę - nie zauważyłem różnic.
Szkło wbrew obawom kolegów nie jest złe. Jest cieniutkie i przejrzyste, trzeba tylko sprawdzić pasowanie.
Odwzorowanie powierzchni skrzydeł jak na mój gust jest OK - każdy może przelecieć sobie glanz-papierem i dopasować do swojego "widzimisię".
W to, że HB będzie dużo lepszy to nie wierzę. Wystarczy spojrzeć na odwzorowanie płótna na chińskich modelach, np. na Wellingtonie w dowolnej skali