Komandor napisał(a):I ja mam to samo Maćku. Poza tym Hasegawa to bardzo dobry model, bardzo dobry. Mimo nowego Hobby Szefa nowy model nie przebił tego sprzed 30 lat
Hasegawy to najlepszy model F-14 na rynku, ale:
- jest bardzo trudny i początkującemu modelarzowi może przysporzyć wiele trudności,
- jest stary i żeby fajnie wyglądał trzeba wiele w niego włożyć dodatków (kabina, dysze, wnęki podwozia) i pracy (znikające linie podziału). Przez potrzebę dokładania dodatków jest to relatywnie drogi model.
Hobby Boss jest lepiej sklejany, ma fajniejszy detal i skopaną geometrię wlotu powietrza do silnika.
F-14 jest kultowym samolotem i myślę, że wielu początkujących modelarzy chciało by mieć jego dobry model. Myślę że Tamiya jeżeli będzie poprawna, a wierzę że będzie, i w miarę konkurencyjna cenowo to ma szansę na duży komercyjny sukces.
Jest jeszcze zapowiadany model F-14 z AMK i to pewnie będzie full wypas ze wszystkim co możliwe otwartym i wychylonym. Ale to będzie model dla experten.
Drogi Komandorze - kiedyś, ktoś z Tomcatskich powiedział Ci, a nie opier...lił, że jak dla niego 180 PLN to za dużo za jakikolwiek model, a zwłaszcza Horneta.