MasterCraft B40 "Iskra Bis D"- pytanie o zestaw i malowanie

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

MasterCraft B40 "Iskra Bis D"- pytanie o zestaw i malowanie

Postprzez barteb » wtorek, 4 października 2011, 20:24

Witam,

mam na oku model http://www.martola.com.pl/pl306/produkty35077/ts_11_iskra_bis_d_ i chciałbym dowiedzieć się kilku rzeczy:

1. Czy zestaw zawiera tablicę przyrządów, czy tylko płaski kawałek plastiku/kalkomanie?
2. Jakie są numery farb (pactra/hubrol/cokolwiek) potrzebnych do malowania z pudełka?

Może ktoś miał kontakt z tym modelem i może mi pomóc. Z góry dzięki.
barteb

Reklama

Re: MasterCraft B40 "Iskra Bis D"- pytanie o zestaw i malowanie

Postprzez KK » wtorek, 4 października 2011, 20:48

Inbox

http://www.mojehobby.pl/show_file.php?s ... cB44_2.jpg

patrząc w instrukcje innych Iskier z MC to są :Humbrole,revell.Model master,Gunze ,FS
KK

Postprzez Milos Varak » wtorek, 4 października 2011, 22:27

Sklejałem jakiś czas temu ten model, właśnie w pudełkowym malowaniu. Z tego co pamiętam to nie było w nim kalkomanii z tablicą przyrządów. I jeśli chcesz skleić w malowaniu pudełkowym, to muszę Cię ostrzec, jeśli idzie o kładzenie kalki z głową orła. Te nowe kalkomanie z MasterCrafta, są bardziej drewniane od tych z Academy. Położenie jej na modelu zabrało mi 2 godziny, i jak z jednej strony przylgnęła, to z drugiej zaczęła odchodzić i tak w kółko. W końcu użyłem czystego zmywacza z Wamodu i dopiero to pomogło. Położenie tej kalki nie jest niemożliwe, ale bardzo upierdliwe.
Milos Varak

Postprzez Paweł Wymysłowski » środa, 5 października 2011, 22:11

W instrukcji kolory są podane tylko wg FS, ale to co jest tam popisane ma się do rzeczywistości tak sobie.
Obrazek
Oprócz tego w zestawie są szachownice nieodpowiednie do tego egzemplarza (z wąską obwódką), a także (co nawet zauważył autor schematu) "2001" to wersja bis DF, a nie D.
Mastercraft to fascynująca firma. Świetne moim zdaniem pomysły, ale instrukcja i skompletowanie kalkomanii jest jakby tworzył to ktoś potłuczony...
Pozdrawiam
Paweł
Paweł Wymysłowski

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie