p.
Pawel Burchard napisał(a):No właśnie o te zabytki się rozchodzi... tylko żeby nie były za bardzo masakryczne. Dość karykaturalny Typhoon Airfixa a na drugim miejscu Tempest Revella najbardziej mnie odrzuciły. Frog/Novo - nie mam wyrobionej opinii, ale aż tak źle nie wyglądają
p.
Żukow napisał(a):Dawno temu sklejałem Tempesta z Matchboxa i dobrze go wspominam. Niestety, na temat zgodności i detali nie jestem w stanie się wypowiedzieć,
Pawel Burchard napisał(a):A Typhoon Hellera to co to za zwierz? Model Airfixa?
Grzegorz2107 napisał(a):Mam takiego na warsztacie.
Pawel Burchard napisał(a):No to chyba zaczniemy się ścigać
Pawel Burchard napisał(a):zastanawiam się jeszcze nad Revellem i Novo

Grzegorz2107 napisał(a):Typhoon FROG z limuzyną samochodową.
K.Y.Czart napisał(a):Grzegorz2107 napisał(a):Typhoon FROG z limuzyną samochodową.
Grzegorz, rozumiem skrót myślowy, ale chyba lepiej byłoby "osłoną kabiny z drzwiami typu samochodowego"![]()
![]()
Nie dyskutuję skąd akurat zainteresowanie słabymi i bardzo słabymi "starociami". Osobiście uważam, że w 72 nie ma raczej żadnej alternatywy dla czeskich i koreańskich Hawkerów T.
Jeśli chodzi zaś o F.6, to jest konwersja czeskiej firmy IF Models do zestawu Academy, zawierająca żywiczne wloty w nasadzie skrzydeł, prawidłowy "grill", dodatkowy filtr, o którym ostatnio rozmawialiśmy przy innej okazji i zestaw kalek do trzech egzemplarzy.
Zestaw ten właściwie czyni edycję Matchboxa bezużyteczną.
Chyba, że dla hinduskich kalek dla wersji Mk.II i jedynego chyba w ofercie Matchboxa, drugowojennego "ludka" z maską tlenową na twarzy.

Grzegorz2107 napisał(a):... ale jak sądzę nadal zrozumiale w kontekście dyskusji.
Grzegorz2107 napisał(a): Mam ten zestaw i jest on bezwartościowy. Zawiera żywiczne kopie elementów z zestawu Matchboxa (chłodnice oleju, butle tlenowe). Taniej jest kupić całego Matchboxa i wyciąć to co potrzebne. Części wykonane samodzielnie przez LF Models ( chłodnice, filtr) są prymitywne i nie mają z "redukcyjnością" wiele wspólnego. Kalkomanie są złe, drukowane na słabej drukarce laserowej z dużym rastrem. Kolory kokard za jasne...Wyrzucony pieniądz. Nie zamontowałem żadnej części w swoim Mk.VI z tego zestawu. Nawet filtr wyszedł mi moim zdaniem lepszy. wystrugany z płytki plastiku.

Grzegorz2107 napisał(a): Nie zgadzam się i mam nadzieję, że wkrótcę się przekonasz, że mam rację
Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie
Użytkownicy przeglądający ten dział: MarekW i 14 gości