Nowiutki F-102A (Case XX) Delta Dagger

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Nowiutki F-102A (Case XX) Delta Dagger

Postprzez Solo » czwartek, 5 grudnia 2013, 23:10

Dziś dostałem z Hongkongu świeżutkiego Delta Daggera.
Postanowiłem po ukończeniu A-7E jeszcze na chwilę wrócić do skali 1:72, a to dlatego że ten model zwyczajnie mnie zachwycił, gdy zobaczyłem go na zdjęciach. Do tej pory nie znałem firmy Meng (ale chyba ją polubię, jakoś wyprasek i całego modelu jest znakomita) ani myśliwca F-102 (niedawno zorientowałem się, że latał na nim w młodości George W. Bush, jest nawet wersja modelu z malowaniami jego samolotu), więc jest to coś w rodzaju skoku na głęboką wodę.
Do modelu kupiłem parę dodatków, a oto i in-box tego wszystkiego.

Bardzo ładne i gustownie pomalowane pudełko:

Obrazek

Elementy skrzydeł i wrót komory uzbrojenia:

Obrazek

Kadłub i silnik:

Obrazek

Uzbrojenie i zbiorniki paliwa. Rakiety Falcon nie robią zbyt dobrego wrażenia, bardzo mało detali nawet jak na skalę 1:72.

Obrazek

Drobnica:

Obrazek

Oszklenie:

Obrazek

Miła niespodzianka: bardzo ładne kalki Cartografa, dużo detali i napisów eksploatacyjnych:

Obrazek

Zarąbista instrukcja, wydana jak folder reklamowy na kredowym papierze:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to zestaw blach jakie oferuje do tego modelu Eduard:

Obrazek

No i maski:

Obrazek

Kupiłem też parę dodatków Quickoboosta (no dobra, wszystkie dodatki). Tu - nosek:

Obrazek

Zestaw maciupkich anten, światełek i lamp próżniowych (żartowałem, te bulby to czujniki podczerwieni do zamontowania przed wiatrochronem, dali dwie, ale potrzebna jest jedna):

Obrazek

Zestaw świateł antykolizyjnych. Fajnie, że nie narysowali gdzie je użyć, więc będę miał kłopot.

Obrazek

Zestaw siłowników do wrót komory uzbrojenia:

Obrazek

I na koniec rurka pitota od Mastera. Niech mi ktoś wyjaśni dlaczego ten kawałek metalu zrobiony w Szczecinie sprowadzony z Chin kosztuje taniej niż sprowadzony z Wieliczki? To dopiero zagadka.

Obrazek
Solo

Reklama

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie