Dagger 1/72 PM lub podobne - pytanie

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Dagger 1/72 PM lub podobne - pytanie

Postprzez Michał Janik » środa, 25 lutego 2009, 09:22

Witajcie, chciałem spytać, czy Dagger w 1/72 z tajemniczej firmy Planet Models do czegokolwiek w ogóle się nadaje? Może jest gdzieś inbox tego modelu w sieci? CZy może jest jakiś inny ciekawy patent na zrobienie tego modelu, np "zkrossowanie" z jakimś innym, konwersja? Pytam, bo prawiem już skończył falklandzkiego Harriera GR.3 no i przydałoby się kolejną maszynę z tego konfliktu zrobić.

Nie może być wolnej Polski bez wolnej Ukrainy i wolnej Ukrainy bez wolnej Polski.

Ignacy Daszyński, ok. 1918
Michał Janik

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Dagger 1/72 PM lub podobne - pytanie

Postprzez caughtinthemiddle » środa, 25 lutego 2009, 13:33

Michale, czy przypadkiem nie pomyliłeś Planet Models z tureckim PM?
Zdaje mi się, że Czesi nie mają Daggera w ofercie, Turcy natomiast i owszem - raczej nie wytwarza on zestawów wysokich lotów.
Spis rożnych modeli Mirage III i pochodnych znajdziesz tu:
http://www.72scale.com/aircraft/Dassault/MirageIII.htm
Tiiiiiime is on my side ;)
caughtinthemiddle

Postprzez Cichociemny » środa, 25 lutego 2009, 13:50

Właśnie, czy nie chodzi czasem o ten model?
Cichociemny

Postprzez Michał Janik » środa, 25 lutego 2009, 14:48

Dzięki za odpowiedzi. istotnie chodziło mi o PM. Czyli, jak rozumiem - kiepski. A czy może skonwertować można z czegoś innego?

Nie może być wolnej Polski bez wolnej Ukrainy i wolnej Ukrainy bez wolnej Polski.

Michał Janik

Postprzez Frosty » środa, 25 lutego 2009, 23:05

Szukałem, szukałem i nie mam dobrych wieści - Znalazłem dyskusję an temat Airfix'owskiego zestawu "rocznicowego" z okazji 25 lecia walk o Falklandy - tam jest Dagger, ale... No właśnie - z wypowiedzi ludzi wychodzi na to też PM'owski, a generalnie najlepszy byłby Mirage IIIE Heller'a. Tyle, że oczywiście nos nie ten... Piszą też, że w zestawie Heller dawał także nos do Mirage'a 5BA - a to już blisko do tego, co ci potrzeba i spokojnie mógłbyś przerobić... Zresztą, poczytaj sam: http://www.britmodeller.com/forums/lofi ... t1834.html
"Deliberty planned fighter sweep went just as we hoped. The Mig's came up. The Mig's were aggressive. We tangled. They lost"
- Col. Robin Olds, shortly after operation "Bolo", Ubon, Thailand
Frosty

Postprzez Michał Janik » środa, 4 marca 2009, 10:32

Jeszcze raz dzięki za pomoc. Widze jednak, że na warsztat trafi sobie Etendard Academy z blaszkami, a Dagger - ad calendas graecas, albo jak wyjdzie jakiś ciekawszy zestaw, albo ja nabędęwiększej wiedzy, co ciekawego można zrobić z dostępnych zestawów na rynku - w każdym razie rycie linii na Hellerze nie uśmiecha mi się.

Michał Janik

Postprzez Mac Eyka » środa, 4 marca 2009, 11:19

Michał ciekawą propozycją jest także Pucara ze Specjal Hobby czy innego MPMu. Ostatnio wydał ją Airfix oczywiście z interesującymi kalkami.
Z pozdrowieniami Samozwańczy Prezes Gildii Kręcących się Śmigiełek Maciek Poniatowski

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Mac Eyka

Zimna Wojna 2

Postprzez Michał Janik » środa, 4 marca 2009, 21:21

Mac Eyka napisał(a):Michał ciekawą propozycją jest także Pucara ze Specjal Hobby czy innego MPMu. Ostatnio wydał ją Airfix oczywiście z interesującymi kalkami.

DZięki za propozycję. Oczywiście, Puccarę chciałbym sobie skleić, bardzo mi się podoba, ale póki co nie chcę powiększać stanu magazynu. Co do Airfixa, to jest to wersja bez żywic itd, więc jeślibym kupował, to raczej w edycji oryginalnej, tym bardziej że gdzieniegdzie wciąż jest w takowej dostępna.

Michał Janik

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie