Jakiś czas temu pozwoliłem sobie pomarudzić na brak dostępności produktów firmy Yahu tu gdzie mieszkam, w USA.
Słowo do słowa, przedstawicielka tej firmy pomogła dostać mi tego czego szukałem, a i dala się namówić na wyprodukowanie czegoś właściwie na moje zamówienie.
Kilka dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem tablic przyrządów do modelu PT-17 Stearman / Kaydet firmy Revell w skali 1/48.
Po szybkim porównaniu produktu Yahu i Revell ( kalki ) wniosek nasuwa się sam. Nie ma porównania.
Pierwsze dwa zdjęcia to kalki Revella.

Niby nie jest tragicznie, ale ......
Tak wyglądają tablice Yahu.

Wklejone trochę krzywo ale to moja wina. Pasują idealnie, nic nie trzeba szlifować, piłować. Jedyni wkleić staranniej niż ja to zrobiłem.

Bez większego zachwalanie i włażenia komuś wiadomo gdzie polecam produkty Yahu każdemu. Tak asom modelarstwa jak i nowicjuszom.
Wiem ze to co pisze brzmi jak lawina pochwal ale tak na prawdę to mam tylko jeden problem. Właściwie zerowa dostępność w USA.
Na szczęście firma Yahu zachowuje się tu bardzo profesjonalnie a i na eBayu można tego sporo kupić.
Osobiście wiem ze będę szukał wyrobów tej firmy do każdego modelu który będę budował.