Pytanie o dwa modele F-15E Revella ?

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Pytanie o dwa modele F-15E Revella ?

Postprzez Komandor » niedziela, 27 września 2009, 21:23

Witajcie !
Czy ktoś wie czym, poza ceną i kalkomanią, różni się ten model F-15E Revella :

Obrazek

od tego ( też Revella ):

Obrazek

czy może to te same wypraski, tylko ten drugi to następne wcielenie pierwszego z innymi kalkomaniami, może to zupełnie różne modele ?

Dziękuję z góry wszystkim za pomoc i pozdrawiam serdecznie.

Paweł
Pozdrawia Paweł
Obrazek
Komandor

Reklama

Re: Pytanie o dwa modele F-15E Revella ?

Postprzez Frosty » niedziela, 27 września 2009, 22:16

Nie jestem pewny, ale wydaje mi się, że ten pierwszy to wydanie na Rynek USA, a ten drugi to edycja Europejska. I chyba wypraski są identyczne (tak przynajmniej było z modelem Super Hornet'a)... Ale głowy nie dam :D
"Deliberty planned fighter sweep went just as we hoped. The Mig's came up. The Mig's were aggressive. We tangled. They lost"
- Col. Robin Olds, shortly after operation "Bolo", Ubon, Thailand
Frosty

Re: Pytanie o dwa modele F-15E Revella ?

Postprzez Komandor » poniedziałek, 28 września 2009, 09:30

Frosty napisał(a):Nie jestem pewny, ale wydaje mi się, że ten pierwszy to wydanie na Rynek USA, a ten drugi to edycja Europejska. I chyba wypraski są identyczne (tak przynajmniej było z modelem Super Hornet'a)... Ale głowy nie dam :D

Dziękuję Ci Frosty ! Też tak sądzę, bo mam SuperRobala "E" z Revella ( nawiasem mówiąc - moim zdaniem, akurat modele F-18 "E" i "F" Revella są lepsze od Hasegawy ) i ma on granatowe pudełko, a widziałem "E" w pudełku podobnym do tego pierwszego F-15E i wypraski były te same. Chciałem się upewnić, żeby nie trafić na knota. Róznica w cenie jest spora, a i malowanie bardziej mi pasuje z tego pierwszego "SJ" ! Pozdrawiam.

Paweł
Pozdrawia Paweł
Obrazek
Komandor

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie