Zis-5 prosto z pudła [Alan 1/35]

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: Zis-5 prosto z pudła [Alan 1/35]

Postprzez kapral » wtorek, 10 listopada 2009, 09:21

Kamil Feliks Sztarbała napisał
..tak przynajmniej pokazuje praktyka..

Posłuchaj kolego, weź się po prostu odwal (wersja delikatna). Mój tekst miał wyraźnie zaznaczonego adresata, więc nie wcinaj się miedzy wódkę a zakąskę. O.K.? Dziękuję kapral
kapral

Reklama

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » wtorek, 10 listopada 2009, 10:43

kapral napisał(a):Posłuchaj kolego, weź się po prostu odwal (wersja delikatna).

widzę, że pan się ładnie przedstawił przed nami tutaj w tej chwili słuchaczom, przed milionami słuchaczy..
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez arthur_szu » wtorek, 10 listopada 2009, 11:08

kapral napisał(a):Posłuchaj kolego, weź się po prostu odwal (wersja delikatna)

Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):widzę, że pan się ładnie przedstawił przed nam tutaj w tej chwili słuchaczom, przed milionami słuchaczy..

Dziewczyny proszę, żeby przestały się drapać :P Moderatora o ostudzenie emocji 8-)
Akahoshi napisał(a):Potrzebuję teraz wykonać obicia na drewnianych burtach. Jakieś sugestie, jakich kolorów do tego użyć?

Swoją pakę w ZISie 151 malowałem rożnymi odcieniami beżowego/brązowego (dobierane na oko - musisz pokombinować ;o)) ale miałem bazę paki pomalowaną na "drewniano" - na to poszedł maskol na dużych wytarciach, potem kolor bazowy ciężarówki :) Resztę albo drapałem skalpelem albo pędzelkiem 00/000, wash'owałem i ścierałem suchym pędzlem - a wyszło to tak:
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Artur Sz.
Obrazek
Obrazek
arthur_szu

Postprzez Enigma » wtorek, 10 listopada 2009, 13:37

arthur_szu napisał(a):Dziewczyny proszę, żeby przestały się drapać :P Moderatora o ostudzenie emocji 8-)

Nie, dlaczego? Nie wiem jak miliony, ale ja słucham, oglądam i bardzo mi się podoba. Nie rodzielajacie ich. Wręcz przeciwnie. Grzesiuk opisywał jak przed wojną na potańcówce u „Przyjaciół” na Czerniakowie zaczynała się bójka to orkiestra zaczynała grać polkę. :D

Akahoshi,
Ładna robota. Spróbuj może sfatygować drewniane elementy kretem.
Enigma

Postprzez Akahoshi » środa, 11 listopada 2009, 12:35

arthur_szu napisał(a):(...)Swoją pakę w ZISie 151 malowałem rożnymi odcieniami beżowego/brązowego (dobierane na oko - musisz pokombinować ;o)) ale miałem bazę paki pomalowaną na "drewniano" - na to poszedł maskol na dużych wytarciach, potem kolor bazowy ciężarówki :) Resztę albo drapałem skalpelem albo pędzelkiem 00/000, wash'owałem i ścierałem suchym pędzlem(...)

Enigma napisał(a):(...) Spróbuj może sfatygować drewniane elementy kretem.

W tym wypadku, kiedy model ma już końcową warstwę farby nałożoną i jest wycieniowany, raczej sposoby "na maskol" i "na kreta" odpadają.
Zostaje mi w takim razie beż, brąz i cienki pędzelek. Dzięki.
Pozdrawiam
Artur
Akahoshi

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat