[W] T-34-85 RUDY (Miniart 1/35)

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: [W] T-34-85 RUDY (Miniart 1/35)

Postprzez PiterATS » sobota, 31 stycznia 2026, 13:02

Witam

Model doszedł do etapu brudzenia i niestety poległem na nim. Wieża nadaje się do przemalowania i cale szczęście tylko wieża, a właściwie jej boki i jarzmo. Pozostałych elementów poza położeniem bazy, lekkiej modulacji i symbolicznych odprysków, nie ruszałem. Tak to jest jak przez kilkanaście lat nie robiło się tego typu modeli, a jak dodamy do tego że brudzenie to dla mnie najbardziej nielubiany etap malowania, to mamy to co mamy. Straciłem zapał do tego modelu, więc póki co ląduje do pudełka i może kiedyś do niego wrócę. No cóż, życie, nie każdy projekt musi mieć szczęśliwy finał.

Tyle na razie ode mnie, dzięki za zaglądanie tutaj i komentarze:)
PiterATS

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez piotr dmitruk » sobota, 31 stycznia 2026, 13:15

Poka poka, z reguły jesteś zbyt krytyczny wobec siebie.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez PiterATS » sobota, 31 stycznia 2026, 16:02

No teraz to już nie ma co pokazywać, bo model jest już schowany do pudełka 8-) Ale obejrzałem sobie dzisiaj wieżę dokładnie w świetle dziennym i chyba nie będę musiał jej przemalowywać. Całość da się wyprowadzić filtrami i podmalówkami, żeby wizualnie jej aktualna kolorystyka nie była taka plaska jak mi to wyszło. Nie mniej nie chcę robić nic na siłę żeby czegoś nie zepsuć już na amen, zwłaszcza teraz gdy wena i chęci do tego modelu opadły do poziomu bliskiemu zera.
Niech na razie leży w pudełku, w bezpiecznym miejscu, a ja wracam do tego co lubię roić najbardziej i w czym czuję się najlepiej czyli cywili i F1. Trzeba podładować trochę baterie motywacji i chęci:)
PiterATS

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat