Tiger I Initial Dragon 1/35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: Tiger I Initial Dragon 1/35

Postprzez bulik58 » poniedziałek, 29 marca 2010, 11:51

:?: Witam,swojego czasu widzialem zdjecie tego pojazdu w oryginale i jestem raczej pewny iz posiadal zasobnik wiezowytylko z jednej strony,watpliwosc moja budza rownierz wyzutniki montowane na wiezy,gdyz jest to pojazd bardzo wczesnej produkcji
bulik58

Reklama

Postprzez Bathin » poniedziałek, 29 marca 2010, 12:17

mr.jaro napisał(a):Ja nie bardzo wiem, czemu Wy sie skladalnosci tego zestawu boicie. W moim wszystko pasowalo. Jedynie dach wanny troche wiotki, wiec trzeba go pomiedzy wieza i silnikiem podeprzec plastikowym slupkiem, ale to przeciez drobiazg.

Być może, że był to pierwszy model Tygrysa Dragona z formami było wszystko ok. Ja już złożyłem dwa Tygrysy DML-a i za każdym razem miałem męczarnię.
mr.jaro napisał(a):Sadzac z opisu odnosze wrazenie, ze w nowym wydaniu "Initial" wielkich zmian nie nalezy sie spodziewac. Jesli w ogole, ewentualnie troche przerobiono stara forme, dopasowujac wanne do paru nowych drobiazgow, byc moze dorzucono jaka ramke z kilkoma elementami, nowe kalkomanie, siatki, gasienice...

No są jakieś dziwne przedłużki rur wydechowych, wspomniana skrzyneczka na pierdoły, pojawiły się też liny holownicze, montowane tak jak w "afrykańczykach".
bulik58 napisał(a)::?: Witam,swojego czasu widzialem zdjecie tego pojazdu w oryginale i jestem raczej pewny iz posiadal zasobnik wiezowytylko z jednej strony,watpliwosc moja budza rownierz wyzutniki montowane na wiezy,gdyz jest to pojazd bardzo wczesnej produkcji

Widziałeś zdjęcie z wystawy sprzętu zdobycznego w Moskwie i tam prezentowany Tygrys "100" miał rzeczywiście zasobnik tylko z jednej strony, ale stracił go pewnie w walce, bo mocowania zostały. Initiale miały wyrzutniki, oto foto ze wspomnianej wystawy:
Obrazek
Pzdr
Bathin

Postprzez mr.jaro » poniedziałek, 29 marca 2010, 13:49

Swoja droga, na powyzszym zdjeciu dobrze widac charakterystyczny "daszek" nad otworami celownika, ktory jest chetnie zapominany w wielu modelach tego pojazdu.
Jarek M
mr.jaro

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat