T 28 1:35- Aer Eastern Express

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: T 28 1:35- Aer Eastern Express

Postprzez skikut87 » sobota, 12 marca 2011, 09:42

Jakieś 75 dolarów i się spełnią

i to jest ta magiczna bariera miedzy marzeniem a rzeczywistość. Nie mam zamiaru dawać za T 35 więcej niż 200 wiec poczekam a może gdzieś go ustrzelę zwłaszcza ze ten rok zapowiada mi się dość ruchliwie jeśli chodzi o imprezy modelarskie
skikut87

Reklama

Postprzez Paweł Czarnocki » sobota, 12 marca 2011, 13:08

skikut87 napisał(a):i to jest ta magiczna bariera miedzy marzeniem a rzeczywistość. Nie mam zamiaru dawać za T 35 więcej niż 200 wiec poczekam a może gdzieś go ustrzelę zwłaszcza ze ten rok zapowiada mi się dość ruchliwie jeśli chodzi o imprezy modelarskie

Życzę Ci abyś zrealizował swe modelarskie marzenie. Będzie fajny wątek na Forum jeśli uda się ustrzelić to cudo za rozsądne pieniądze. Za T-35 strasznie się cenią bo to unikalny model. Niedługo pewnie tak będzie z T-28.
Zakup w MARTOLI portfela nie boli.
Paweł Czarnocki

Postprzez Mecenas » sobota, 12 marca 2011, 13:44

Dobrze wiedzieć, bo coś mi się wydaje, że u mnie taki ICM-owy T-35 się jeszcze znajdzie w skrzyni...z pierwszych wypustów. To była chyba dobra inwestycja, bo teraz jest jak cukier (z każdym dniem droższy).T-28 puściłem jednak kiedyś w imieniu znajomego na Allegro, chyba za ok 180zł poszedł.
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez skikut87 » sobota, 12 marca 2011, 14:22

skikut87 napisał(a):i to jest ta magiczna bariera miedzy marzeniem a rzeczywistość. Nie mam zamiaru dawać za T 35 więcej niż 200 wiec poczekam a może gdzieś go ustrzelę zwłaszcza ze ten rok zapowiada mi się dość ruchliwie jeśli chodzi o imprezy modelarskie

Paweł Czarnocki
Życzę Ci abyś zrealizował swe modelarskie marzenie. Będzie fajny wątek na Forum jeśli uda się ustrzelić to cudo za rozsądne pieniądze. Za T-35 strasznie się cenią bo to unikalny model. Niedługo pewnie tak będzie z T-28.

Dzieki :D

Dobrze wiedzieć, bo coś mi się wydaje, że u mnie taki ICM-owy T-35 się jeszcze znajdzie w skrzyni...z pierwszych wypustów. To była chyba dobra inwestycja, bo teraz jest jak cukier (z każdym dniem droższy).

Nawet lepsza niż cukier :D powiedzmy ze posiadasz pewnego rodzaju perełkę modelarska.
T-28 puściłem jednak kiedyś w imieniu znajomego na Allegro, chyba za ok 180zł poszedł.

Niestety piekne sie ceni :lol:
skikut87

Postprzez Enigma » środa, 16 marca 2011, 19:04

Model wydaję się być ciekawy i dobrze zrobiony w odróżnieniu od większości zdjęć.
Enigma

Postprzez Konrad .C » środa, 16 marca 2011, 19:35

Był T-35 na Allegro, chyba licytacja (nie wiem może jeszcze trwa). Teciak jest ok.
eeSeeF-floresef
Konrad .C

Postprzez skikut87 » czwartek, 17 marca 2011, 17:24

Enigma napisał(a):Model wydaję się być ciekawy i dobrze zrobiony w odróżnieniu od większości zdjęć.

Jeśli chodzi Ci o zdjęcia z wczesnego warsztatu, to taki mam styl który jest trochę wymuszony przez trudności jakie ten model sprawia. Ciagłe szpachlowanie i dorabianie rzeczy wymaga tego by paćkać elementy farbo co pozwala po przeszlifowaniu drobnym papierem na uwidocznienie ubytków- Podobnie jak w warsztacie samochodowym
Konrad .C napisał(a):Był T-35 na Allegro, chyba licytacja (nie wiem może jeszcze trwa). Teciak jest ok.

wiem ze był poszedł za śmiesznie pieniądze, niestety mój studencki budżet na ten miesiąc został silnie już nad ciągnięty. A przecież nie będę potem jadł modelu :P
skikut87

Postprzez skikut87 » wtorek, 22 marca 2011, 20:40

Błotko już jest i parę innych rzeczy poprawionych
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
skikut87

Postprzez skikut87 » środa, 23 marca 2011, 15:03

Trochę dziś pobawiłem się z fotkami :D wszystkie są bez obróbki jedynie co to zmniejszona rozdzielczość
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
Daniel Sarnowicz
skikut87

Postprzez Panzer » czwartek, 24 marca 2011, 07:36

Jak dla mnie bardzo ładny model. Wszystko ze sobą współgra. Jest git!
Pozdrawiam, Radek
Obrazek
Panzer

Animal Planet

Postprzez Akahoshi » sobota, 26 marca 2011, 21:17

Coś ostatnio w modzie te sowieckie kolosy.
Ładne błotko na podwoziu. Dasz radę jeszcze coś zrobić z pozostałością wash'a przy gwieździe na wieży głównej?
Pozdrawiam
Artur
Akahoshi

Postprzez skikut87 » niedziela, 27 marca 2011, 00:00

washa poprawie na pewno bo gidze nie gdzie zmazał się prze dotykanie go podczas zakładania gąsek z którymi się męczyłem 3 dni. Teraz wiem czemu Dumo mi je wysłał :D 288 sztuk puzzli miodzio co prawda ze 30 zostało ale i tak było fajnie xD.
ponad to jeszcze go troszkę przy błocę i będzie galeria :D
skikut87

Postprzez skikut87 » poniedziałek, 28 marca 2011, 14:59

Witam gąski już położone a teciak finalnie ubłocony.
Zostało jeszcze podmalować go gdzie nie gdzie i dać ostateczny wash

O to efekty mam nadzieje ze się spodobają:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Daniel Sarnowicz
skikut87

Postprzez skikut87 » środa, 6 kwietnia 2011, 15:50

Mimo braku czasu udało mi się poprawić błoto.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mam nadzieje, że wygląda to teraz lepiej.

Pozdrawiam
Daniel Sarnowicz
skikut87

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat