Panzer IV Ausf.C Francja 1940 (Dragon 1:35)

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Panzer IV Ausf.C Francja 1940 (Dragon 1:35)

Postprzez mayu » środa, 14 grudnia 2011, 22:18

Witam wszystkich, na forum pierwszy temat, po upadku jednego z forów nie miałem weny do pisania. W sumie do kończenia modeli też nie, 5 rozpocząłem, żaden nie zrobiony do końca.... ( łatwiej znaleźć czas na sklejenie niż malowanie :-/ )...

Model na warsztacie to relacja w zasadzie z końcówki .... Dragon prosto z pudełka, sklejał się błyskawicznie. Do niego dwóch czołgistów ( obowiązkowy beret) i odpoczywający SS-mani, w jakimś fajnym kamuflażu. Do tego mała diorama z ruiną francuskiej kamienicy ( ale tego elementu jeszcze nie wybrałem)
Etap prac na dziś
Kadłub po pierwszym malowaniu , wieża po wstępnym washu...

Dragon dał opcje z kanistrami na prawym błotniku, ale nie mogłem nigdzie znaleźć takiej fotki z Francji ... W sumie zdjęć nazbierałem już sporo , ale jak przychodzi co do czego to zawsze dziura... w sumie już się pogodziłem , że zrobię wymyślonego, ale
może ktoś zna fajną stonkę z tym okresem lub ma w zbiorach taką fotkę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano piątek, 16 grudnia 2011, 17:46 przez mayu, łącznie edytowano 1 raz
mayu

Reklama

Re: Panzer IV Ausf.C Francja 1940 (Dragon 1:35)

Postprzez Korowiow » środa, 14 grudnia 2011, 22:23

Fajnie, że wróciła Ci wena twórcza. Podoba mi się wieża, zarówno w środku jak i z zewnątrz.
Jedna uwaga co do malowania kadłuba - jeśli się nie mylę to gaśnice umieszczane na zewnątrz pojazdu były malowane na taki sam kolor co nosiciel.
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Re: Panzer IV Ausf.C Francja 1940 (Dragon 1:35)

Postprzez mayu » środa, 14 grudnia 2011, 22:55

Będzie zamontowana jeszcze gąsienica z przodu i przy okazji rdzawienia będą robione też te z błotnika, to z metalicznego koloru nie wiele zostanie...
mayu

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat