Jagdtiger Porsche Dragon 1/35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Jagdtiger Porsche Dragon 1/35

Postprzez mionch » piątek, 16 sierpnia 2013, 19:35

Hej, w ramach powrotu do modelarstwa po jakichś 8 latach przerwy, stwierdziłem, że podzielę się działaniami i chętnie posłucham ew. rad ;).

Planuję wykonać model czarnej 102'ki o numerze 30500(6/7/8). Z tego, co udało mi się ustalić, pojazd miał zimmerit do wysokości górnych ogniw gąsienic na burtach, co kamuflażu trzymam się koncepcji cały w kolorze dunkelgelb.

Z dodatków planuję użyć lufy od RB (Dragonowa nie ma gwintowania na wylocie i ponoć ma złą długość), gąsek Friulmodel ATL-22 i zimmeritu od Atak'u. Co do tego trzeciego, noszę się z zamiarem lekkiego "podniszczenia" go, przy czym zastanawiam się na ile mogę sobie pozwolić, żeby nie przesadzić... I tu też pytanie, czy lepiej ubytki robić po czy przed nałożeniem na model?

(Za jakość zdjęć przepraszam i obiecuję poprawę - dzisiaj miałem dość kiepskie warunki ;) )

Wnętrze i "trening" (wnętrza w gotowym modelu raczej nie będzie widać) brudzenia i pordzewiałych odprysków:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Suchy montaż w obecnym stanie:
Obrazek
Obrazek

Pierwsze próby robienia odprysków zimmeritu na przedniej płycie pancerza:
Obrazek

Pozdrawiam
mionch

Reklama

modele polskich samolotów