Pz I i przyjaciele 1/72

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Pz I i przyjaciele 1/72

Postprzez mae » sobota, 11 stycznia 2014, 13:01

Z racji, że w kioskach ukazała się nowa kolekcja modeli w skali 1/72, dałem się skusić :P Mam już zapas tankietek i C2P ale z racji, że już dawno nic nie malowałem, postanowiłem się wziąć za niemiaszków. Jest to mój pierwszy czołg w skali 1/72. Model jeszcze nie był kurzony/brudzony. Ponieważ zawsze dla modeli robię jakieś podstawki/dioramy czy winiety, z tymi modelami też tak będzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jego przyjaciel :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zapraszam do komentowania. Z racji, że ze skalą 1/72 nie pracowałem jakieś pomysły przydadzą się. Modeli waloryzować nie chcę, robię je dla zabawy i powrotu do wprawy w malowaniu.

Nie zauważyłem, że forum ma dedykowany dział dla skali 1/72 :P Proszę o przeniesienie wątku.
mae

Reklama

Re: Pz I i przyjaciele 1/72

Postprzez Arturro » piątek, 17 stycznia 2014, 18:44

Model świetnie wykonany. Gratuluję :) Jednak myślę, że lepszym pomysłem było by zamieszczenie wątku w dziale ukończonych modeli, ponieważ na warsztat to jak jesteś w trakcie robienia czegoś ;o) Taka mała rada na przyszłość :D A jeszcze jedno, tak z ciekawości malowałeś pędzlem czy aerografem?
Pozdrawiam
Arturro

Na warsztacie: Tamiya Panzerabwehrkanone 40/L46 oraz Tamiya SturmGeschutz IV sd.kfz.163
Arturro

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat