BRUCKENLEGER- Trumpeter 1/35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

BRUCKENLEGER- Trumpeter 1/35

Postprzez MWALLO » wtorek, 10 marca 2009, 18:55

Witam!

Kupiłem ostatnio na Allegro gotowy model Bruckenlegera ( jestem straszliwym leniem :D ). Modelik był malowany pędzlem farbką Humbrol. Postanowiłem go przemalować. Zacząłem prace od nałożenia czarnego podkładu...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Michał
MWALLO

Reklama

modele polskich samolotów

Re: BRUCKENLEGER- Trumpeter 1/35

Postprzez spiton » wtorek, 10 marca 2009, 22:18

Myślę sobie, że modele pancerki, doczekały się tak wielu genialnych realizacji. Ze ta dyscyplina modelarska powinna być oficjalnie zaliczona do sztuk pięknych, i powinno się jej nauczać na ASP.
Pozdrawiam
spiton

Postprzez kapral » środa, 11 marca 2009, 09:21

Witam. A ja mam takie pytanie. Czy ktoś oprócz MWALLO widzi tutaj czarny podkład? Bo ja na przykład widzę pomalowany na gotowo model nawet ze śladami użytkowania. Coś mi tu nie pasuje :?:
kapral

Postprzez MWALLO » środa, 11 marca 2009, 11:42

Napisałem o czarnym podkładzie ponieważ od tego zacząłem-czyli w zasadzie od zera, naniosłem wszystkie warstwy od początku:)
MWALLO

Postprzez kapral » środa, 11 marca 2009, 12:03

Na mój "chłopski rozum" jeżeli "poprawiałeś" gotowca to należało dać zdjęcia stanu po zakupie. Następnie poszczególne etapy nanoszenia poprawek. Do tego właśnie służy dział pt. "Warsztat", żeby pokazać przebieg prac przy modelu. Ty natomiast piszesz o zakupie gotowca, następnie wspominasz coś o czarnym podkładzie i dajesz zdjęcia gotowego modelu. Totalny bezsens. kapral
kapral

Postprzez spiton » piątek, 13 marca 2009, 18:55

MWALLO napisał(a):Witam!

Kupiłem ostatnio na Allegro gotowy model Bruckenlegera ( jestem straszliwym leniem :D ). Modelik był malowany pędzlem farbką Humbrol. Postanowiłem go przemalować. Zacząłem prace od nałożenia czarnego podkładu...

Tu nie jest napisane, że kolega MWALLO pokazuje, jak nałożył czarny podkład, tylko, że zaczął od położenia czarnego podkładu.:-))
Mi się modele kolegi MWALLO bardzo podobają. Maja malarski czad. Ewidentnie budzą mój szacunek. To tyle.
Pozdrawiam
spiton

Postprzez Artek » niedziela, 15 marca 2009, 00:02

Witam

Mi modele kolegi MWALLO też się podobają, są na prawde ładnie zrobione. Tylko nasuwa się pytanie... Po co dawać do wątku warsztatowego zdjęcia gotowego modelu? Zaglądając tu spodziewałem się jakiegoś SBS-u albo czegoś w tym guście. Po prostu może wstawić fotki do galerii i po problemie? Warsztat zawsze pozostanie warsztatem...

Pozdrawiam
Artur Żółty
MODEL-HIT>>> Twój nowy sklep modelarski
Artek

Postprzez spiton » niedziela, 15 marca 2009, 00:28

Ja mam nadzieję, że kolega MWALLO kupił też to ustrojstwo, które ten pojazd przewoził na sobie. I w dalszej cześć zamontuje to na tym pojeździe, co go już praktycznie skończył :-)))
Pozdrawiam
spiton

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat