BT-7 | Zvezda 1:35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

BT-7 | Zvezda 1:35

Postprzez HubertKendziorek » niedziela, 29 listopada 2015, 23:59

WItam wszystkich,

Postanowiłem wygrzebać z szafy zaczęty kilka lat temu i porzucony BT-7 produkcji Zvezdy. Model technologicznie lata świetlne za produktem Tamiyi - ale to pewnie dlatego, że przedstawia egzemplarz z wcześniejszej serii produkcyjnej ;).

Bitwa o Moskwę, 1. Brygada Pancerna Gwardii (wg producenta).

Co mogę powiedzieć o modelu?
Okropne spasowanie, fatalne w obróbce tworzywo, beznadziejne kalkomanie.
Maszyna jednak na swój sposób ciekawa i odmienna, w zamyśle uroczo absurdalna (nawet zakładając, że projektowany był przez miłujących pokój ludzi radzieckich w oparciu o imperialistyczny wzorzec i na niemieckie autostrady, to jakoś do nich musiałby przez Polskę i nasze błoto dojechać) - a to dla mnie cechy kluczowe przy wyborze tematu.

Do wykończenia planuję jeszcze pigmenty, kurz, obicia i matowy bezbarwny. Ze względu na słabe wykonanie modelu, traktuję go jako poligon doświadczalny. Wszelkie podpowiedzi mile widziane.

Niestety, w pomroce dziejów zaginęły szkła do reflektorów. Może ktoś poratuje?
Wypełniłem na razie białym klejem, jeżeli nie znajdę odpowiednich szkieł - pewnie tak już zostanie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam
Hubert
Zapraszam na mój blog modelarski: Kendzior's Way
HubertKendziorek

Ukraina

Reklama

Re: BT-7 | Zvezda 1:35

Postprzez HubertKendziorek » piątek, 4 grudnia 2015, 23:51

Witam.

BT nieco jaśniejszy, lekko rzucone pigmenty.
Kolor jednak nadal zbyt ciemny, nie jestem zadowolony i będę dalej działać w kierunku jeszcze jaśniejszego odcienia zieleni.

Docelowo plastikowy pled zostanie zastąpiony czymś bardziej podobnym do pledu. Ten wygląda okropnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam
Hubert
Zapraszam na mój blog modelarski: Kendzior's Way
HubertKendziorek

Ukraina

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat