Do końca nie jestem przekonany czy jest to poprawnie wykonane mocowanie. Wg mnie najbliżej prawdy jest ostatnia para koła podwójnego - gdzie zaniechałeś obcięcia koła a umieściłeś sam dekiel ochronny.
Te powyginane błotniki z plastiku nie wyglądają za dobrze. Było robić z blaszki/puszki po napoju żeby nie inwestować w blachy bo to proste do wykonania. Martwi mnie natomaist ten klej. Sory ,że to powiem ,ale obserwuję twoje prace i masz spore braki w podstawowym sklejaniu. Rozpoczynasz projekty z masą blach ,friuli i innych dodatków ,a nie możesz czystko skleic nawet dragonowego modelu.
przez Patryk » niedziela, 20 listopada 2011, 18:11
Chodzi mi o to ,że widać niestarannie przyklejone elementy. Przy tym modelu skopałeś dach ,a nie powinno być tam problemów. Jeśli już takie wystąpiły to było szlifować dach a nie walić szpachle. Dałeś blachy metalowe lufy ,a nie skleiłeś nawet czysto modelu. viewtopic.php?f=16&t=10099&hilit=jagdpanther Chyba to nie zniknie pod podkładem bo widać grubą fakturę kleju ,który wylał się spod tych elementów.
Patryku jak juz pisalem kleje klejem tamiyi to sa tylko plamy nie maja zadnej faktury i po pomalowaniu nie beda widoczne.
Co do jagdpanthery rzeczywiscie dach powinien wejsc elegancko ale niestety klejac CA za szybko mi zlapalo i musialem przyszpachlowac ale to nie stanowilo zadnego problemu. Po wyszlifowaniu i dorobieniu spawu jest git.