15cm s.IG.33 (Sf) auf Pz.Kpfw.I Ausf.B Dragon

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: 15cm s.IG.33 (Sf) auf Pz.Kpfw.I Ausf.B Dragon

Postprzez Komandor » piątek, 13 lipca 2012, 21:51

Nie liczyłbym na HobbyBossa, to kiszka, kiepski to odłam Trumpetera, mówię o pojazdach współczesnych, innych modeli nie znam. Co do kół haubicy, to ktoś robi same koła żywiczne, a co do samego pojazdu, to mam również Nuts&Bolts, no i Militaria. Starczy. Jak będę za dużo kombinował, to jeszcze dojdę do wniosku, że mam kupić trzy modele, żeby zrobić jeden - DUŻY NONSENS ! Moje główny konik, to samoloty pokładowe, a i tu stosuje zasadę "modelarstwa redukcyjnego". Bo widzisz Mariuszu, na przykładzie kół - co z tego, że maja poprawna liczbę śrub, ale maja jeden zasadniczy mankament w stosunku do oryginału - są z plastyku, a nie z metalu i tu już nie dościgną oryginału, choćby miały wykręcane nakrętki na tych poprawnych śrubach. Napisałem to, żebyś wiedział, że ja traktuję swoje hobby jak odpoczynek i relaks, a nie katowanie się dorabianiem np. nakrętek, czy jak to robił mój kolega, dorabianiem sznurówek w butach, figurkom w 1:35 :D :D :D Mój Boże, a potem umieścił ich, na dioramce, idących w błocie obok Sd.Kfzeta 251 i tych sznurówek nie było widać. No, cóż każdy traktuje swoje hobby jak chce. Ja oczywiście zmieniłbym bryłę modelu, gdyby była okrągła, a miałaby być kanciasta, ale wybacz, nie będę liczył śrubek na kole modelu, za stary jestem na to.

Pozdrawiam Cię Paweł.

Mój adres :
hamilkar1@gmail.com
Oczywizda jak masz ciekawostki co do Bisona I, to podrzuć. Aha, usilnie szukam ciekawych zdjęć wczesnych Trójek, z Afryki. Najlepiej "F" Trop. z 50ką.
Pozdrawia Paweł
Obrazek
Komandor

Reklama

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat