280mm K5(E) Leopold/Robert German Railroad Gun 1:35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: 280mm K5(E) Leopold/Robert German Railroad Gun 1:35

Postprzez tu_es » niedziela, 22 grudnia 2013, 09:41

Poprawione resory :

Obrazek

Obrazek
tu_es

Reklama

Postprzez rudolf24 » niedziela, 22 grudnia 2013, 17:04

Teraz jest świetnie.
rudolf24

Postprzez tu_es » niedziela, 22 grudnia 2013, 21:40

Poprawa nasypów powoli idzie do przodu, a w międzyczasie pochwalam się pierwszą blaszką fototrawioną w mojej karierze - skrzyneczka złożona przeze mnie :)

Obrazek
tu_es

Postprzez Greif » niedziela, 22 grudnia 2013, 22:47

Dobrze jest , zaglądam podpowiadam :D
Do rudolf24 : jeśli miałeś na myśli "nadlewki" na resorach no to może nieco wiedzy technicznej na początek a nie sugerowanie że bee, resor kolejowy posiada wyprofilowany rowek i przetłoczenia, ma to na celu uniknięcie ześlizgiwania się piór w osi podłużnej, więc tak miało być... na przyszłość nie wszystko co jest szwem wynika z technologi i błędu producenta.
Pozdrawiam
Greif

Postprzez tu_es » poniedziałek, 13 stycznia 2014, 18:25

Witam i uderzam z wielką prośbą do Kolegów z forum. Powoli grzebię przy modelu - fotki niedługo.

Teraz sklejam i poprawiam/obrabiam największą część działa, czyli platformę na której spoczywa działo. Mechanizm od jarzma działa porusza się w takiej jakby komorze (na pewno źle się wyrażam) platformy. Postanowiłem pomalować tę komorę przed sklejeniem podstawowym kolorem/kolorami, aby potem ją po sklejeniu wykończyć.

Na początek pomalowałem czarnym matem, a teraz planuję aerografem prysnąć farbką Pactra A119 Panzer Interior Buff

Obrazek

Obrazek

Wygląda to mniej więcej tak - przykładowe malowanie akurat wnętrza wieży (zdjęcie z linka http://www.sklejmy.com/viewtopic.php?t=4803 ) :

Obrazek

Co sądzicie o takim pomyśle?

A to nowy nabytek robiony na zamówienie przez Kolegę z innego bardzo znanego forum - naprawdę jestem zadowolony. Prawidłowo odwzorowany kształt działa, zachowane wszystkie wymiary, cena taka jaka była umówiona :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
tu_es

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat