Moja wiedza dotycząca czołgów jest zerowa toteż odwrotnie proporcjonalna do niej była radocha podczas prac przy czołgutku. Z całą pewnością zmajstruję sobie jakiś czołg... kiedyś Tymczasem... "teciak" na finiszu niestety mocno ściemniał Chyba jednak zmyję farbę i zacznę malunki od początku.
Pozdrawiam Darek "Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty." - Josh Billings ***** ***
Pierwsza fota genialna Co do farby.... chce ci sie? Nie lepiej wziac sie za kolejny skoro ten juz skończony.... n chyba że zamierzasz startować nim w konkurencjach... Ale jak ciebie znam to pewnie nie.
Zbychu miałeś rację nie chciało mi się już zmywać i malować od początku. Mam nadzieję, że poprawię się przy następnym czołgu A tymczasem eksperymenta zakończone i koniec już bliski Trochę go podrapałem i upaprałem. Wyszło po samolotowemu... niestety moje umiejętności są mizerne jak poniższe fotki Zdecydowanie przydały by mi się jakieś korepetycje modelarskie dot. pancerki Jak tak patrzę na fotki to pozostało zgrać górę z dołem. Jakieś sugestie?
W przyszłości by trzeba mu zrobić jakąś podstawkę typu sarkofag co by kurzu za dużo nie zbierał
Pozdrawiam Darek "Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty." - Josh Billings ***** ***
Kolega napisał ; Nie ma się co oszukiwać czołgi to nie dla mnie....hehe modelu czołgu raczej nie da się zepsuć jak byś nie zrobił to i tak zawsze coś tam ludzie znajdą Jak dla mnie to już na tym etapie jest cacy , zakładaj kapcie i do roboty bo w szafie mu lufa zardzewieje . Pozdrawiam Mirek .
Andrzej jeśli chodzi o LWP to z tymi fartuchami masz pewnie rację. W późniejszym czasie u nas w 3 Brygadzie w batalionie czołgów były malowane razem z kamo na czołgu. Ja swojego mam zamiar tak zrobić tylko jeszcze nie wiem kiedy
A poważnie to model zakupiłem praktycznie sklejony ale pozbawiony kilku detali m.in. tychże beczułek. Ja jedynie mu gąski dokleiłem i jak umiałem pomalowałem. BTW nikt nie zauważył, że NSVT jest źle poklejony Wyrwałem więc chwasta i poprawiam go jak instrukcja nakazuje.