2S3 Akacja. Koniec zimy w Artiomowsku. Trumpeter 1/35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: 2S3 Akacja. Koniec zimy w Artiomowsku. Trumpeter 1/35

Postprzez Kamil K. » sobota, 5 marca 2016, 18:51

Lecimy dalej. Model jest po kilku filtrach - pomarańczowym i brązowym, żeby złapać odcień bardziej zbliżony do oryginału i po szarym, który zgasił nieco różnice między kolorami.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pomalowałem też wszelkie detale, oraz bambetle, które planuję umieścić na pojeździe. W większości nie są jeszcze skończone.
Obrazek

Pozdrowienia!
Kamil K.

Reklama

Postprzez Kamil K. » środa, 9 marca 2016, 17:52

Witajcie,

Prace ostatnio posunęły się mocno do przodu i weszły w decydującą fazę. Przede wszystkim - mamy zrobione błoto.
Pierwszą warstwę wykonałem akrylami - Buff Tamiya, najpierw położony na lakier do włosów i wytarty, a następnie domalowane różne zacieki.
Obrazek
Na to poszedł specyfik Africa Dust od AK, na który w okolicach wahaczy i powyżej zacząłem sypać pigmenty, wymieszane z piaskiem, trawką elektrostatyczną, zasuszonymi kawałkami liści etc. Całość utrwaliłem fixerem.
Na koniec pozostało podchlapać pigmentami mieszanymi z benzyną do zapalniczek i zrobić kilka tłustszych plam, zacieków/wycieków i oto efekt końcowy:
Obrazek
Obrazek
Procedura na kołach wyglądała podobnie, z tym, że tutaj gdzieniegdzie nakładałem wspomnianą powyżej mieszankę pigmentów "na mokro" z fixerem by uzyskać nieduże grudy błota.
Obrazek
Poza tym w międzyczasie model otrzymał wash, odpryski, pierwszą warstwę różnych syfów, troszkę zróżnicowałem też kolorystykę farbami olejnymi. Tak to wygląda obecnie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrowienia!
Kamil K.

Postprzez Kamil K. » czwartek, 17 marca 2016, 20:50

Cześć,

Tak w tym momencie prezentuje się Akacja. Drobne poprawki, podstawka i lecimy do galerii.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrowienia!
Kamil K.

Postprzez Paweł Czarnocki » czwartek, 17 marca 2016, 22:02

Kamilunieńku ? A przód wieży i lufka nie za czyste w stosunku do reszty hmmm ? ;o)
Zakup w MARTOLI portfela nie boli.
Paweł Czarnocki

Postprzez Kamil K. » czwartek, 17 marca 2016, 22:52

Sam nie wiem. ;o) Odstawiam na półkę na parę dni, niech się uleży - na niektóre rzeczy warto spojrzeć z perspektywy czasu.
Kamil K.

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat