Reedukacja-M3 Stuart Academy 1:35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: Reedukacja-M3 Stuart Academy 1:35

Postprzez fazzi » piątek, 2 sierpnia 2013, 09:23

mnak24 napisał(a):(...) bloto mogło być wszędzie.

Nie wydaje mi się, na pewno nie na tyle wieży czy płycie silnika. Mnak, z jednej strony widać że jakąś tam wiedzę ,całkiem sporą o różnych technikach masz (sądząc po niektórych twoich komentarzach), a z drugiej nie do końca widać odzwierciedlenie tejże wiedzy w twoich pracach. Nie będe pisał że nie bierzesz do serca rad innych , bo to pewnie słyszałeś już dziesiątki ,jeśli nie setki razy. Odnoszę nawet wrażenie , że gdybyś zrobił model zgodnie z tym co radziłeś innym, nie było by tak źle .Zostaw te wszystkie eksperymenty-bajery i zrób choć jeden model bez nich, zobaczysz że efekt będzie lepszy niż teraz.
fazzi

Reklama

Postprzez Tomasz Ś. » piątek, 2 sierpnia 2013, 10:07

mnak24 napisał(a):Stuart to szybki czołg, jak wiechał w błoto z dużą prędkością, to bloto mogło być wszędzie.

Jeśli już "wszędzie" to musiałby cały do błota wiechać, ale wtedy byłby oblany błotem równomiernie, a nie obpaćkany, obpaćkanie ma imitować pryskanie z pod gąsienic. Pomyśl: jak pryskające z pod gąsienic błoto mogło tak... obsrać wieżę? Tak rownomiernie w dodatku. Jeśli chcesz to podeślę ci film Mig'a, kawałek o błoceniu. Jeśli błoto jakimś cudem trafiłoby na wieżę, to byłyby to pojedyncze rozpruski, już nie mówię o poziomych płytach...
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Tomasz Ś.

Postprzez bartek33365 » piątek, 2 sierpnia 2013, 10:15

Mnak żyje Rosją a tam wszystko jest możliwe, to i u niego też. :lol:
Pozdrawiam Bartek Stawski :)
Warsztat: Wszystko po trochu
Zapraszam na My Models
bartek33365

Postprzez Tomasz Ś. » piątek, 2 sierpnia 2013, 10:32

bartek33365 napisał(a):Mnak żyje Rosją a tam wszystko jest możliwe, to i u niego też. :lol:

Apropo pancernej brzozy. :lol:
Tomasz Ś.

Postprzez dkfan » piątek, 2 sierpnia 2013, 10:52

Mi to błoto bardziej kojarzy się z efektem jak gdyby ten mały stuart staranował jakiś skład z farbami, a potem zrobił to samo jeszcze raz tylko, że na wstecznym.
Poza tym skoro mają go myć to po co otworzyli wszystkie włazy, żeby im zalało całe wnętrze?
Proponowałbym zmyć chociaż poziome powierzchnie, może takie obłocenie stanie się bardziej realistyczne.
dkfan

Postprzez mnak24 » piątek, 2 sierpnia 2013, 12:02

Szybkie wietrzenie ;o)

bartek33365 napisał(a):Mnak żyje Rosją a tam wszystko jest możliwe, to i u niego też. :lol:

Trafiłeś w sam środek tarczy :D
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"

KW-1 zimowy|Tarpon mk. 1|Panther ausf. A|Schwimmwagen|Ju-87 G1|F4F-4 Wildcat|
MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Postprzez kurson » piątek, 2 sierpnia 2013, 12:43

dkfan napisał(a):Mi to błoto bardziej kojarzy się z efektem jak gdyby ten mały stuart staranował jakiś skład z farbami, a potem zrobił to samo jeszcze raz tylko, że na wstecznym.
Poza tym skoro mają go myć to po co otworzyli wszystkie włazy, żeby im zalało całe wnętrze?
Proponowałbym zmyć chociaż poziome powierzchnie, może takie obłocenie stanie się bardziej realistyczne.

Heh jak w filmie "1941" w scenie w której shermanem wjeżdżają do hangaru z farbą ;o)
kurson

Postprzez Korowiow » poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 19:41

Szkoda gadać. Mnak po prostu nie umie ani sklejać ani malować modeli. Umie za to i to świetnie, madrzyć sie i pozować na znawcę w każdej dziedzinie modelarstwa. Swoją nieudolność zawsze próbuje ukryć za dowcipkowaniem. Piszę prosto z mostu bo Mnak to nie mały chłopczyk tylko chłop a w dodatku wicemistrz ha,ha,ha Polski. Każdy, kolejny model to porażka - żadnych postępów - aż strach galerie otwierać. Śmiech na sali - podwójne dno i siedem metrów mułu (co nomen omen bardzo dobrze pasuje do Stuarta). Zamiast prób obracania wszystkiego w żart i udzielania się w każdym możliwym wątku weź się do roboty albo przestań nas straszyć swoimi pokrakami.
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Postprzez Tomasz Ś. » poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 20:20

Wiedziałem, że ktoś wkońcu pęknie... :idea:
Tomasz Ś.

Postprzez mnak24 » poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 20:27

Czesio pękł już rok temu i napisał doś podobnego, tylko, że On jest 18- i napisaliście Mu, że za mocno leci, a tu pisze to ktoś, kto ma ponad 30 i jest sławny na forum, dlatego każny potulnie przytakuje, ew. doda coś od siebie.
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"

MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Postprzez Korowiow » poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 20:32

Mnak no wybacz ale jeśli pisze Ci kolega, który jest w Twoim wieku, że cos z Twoimi modelami i postawą jest nie teges i pisze Ci to samo chłop prawie 40 letni to czas się zastanowić, że to nie jest nagonka na Twoją osobę tylko może faktycznie warto by zmienić to i owo. No ale jeśli uważasz, że wszystko jest ok. to gratuluję siegajacej zenitu samooceny.

Ps. Czesio jest w podobnym wieku co Ty. Obejrzyj jego modele - wiek nie ma tu nic do rzeczy.
Ps. 2 Co do "sławy" na forum to nie przesadzaj. Zaraz przegonisz mnie w ilości pokazanych modeli na tym forum. Pamiętaj tylko, że nie ilośc sie liczy a jakość. To samo sie tyczy wpisów.
Ps. 3 A nie przyszło Ci do głowy, że inni siedzą cicho bo myslą tak jak ja ?
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Postprzez mnak24 » poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 20:53

A czy ja piszę, że to jakaś nagonka? Jestem samouk z ciężko usuwalnymi nawykami, dlatego każdy mój model to spacer poclinie, zgodze się z poprzednią wypowiedzią P. Korowiowa, bo lubię miećć wszędzie jakiś post. Irytuje mnie tylko to, że na forum nie ma równouprawnienia.

MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Postprzez uki761 » poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 21:05

mnak24 napisał(a):Irytuje mnie tylko to, że na forum nie ma równouprawnienia.

Bo nie może być. Osądy i wypowiedzi osób które coś konkretnego pokazały i mają pozycję tzw, "dobrego modelarza", zawsze będą wyżej cenione niż osób z marnym dorobkiem modelarskim. Moim zdaniem to naturalne. To co pokazujesz Tutaj świadczy oTobie... Udzielanie wszędzie "dobrych rad" a potem pokazywanie w galerii jakiegoś "kasztana" zawsze wzbudzi konsternację niestety.
Pozdrawiam, Łukasz
uki761

Postprzez Chudziutki » poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 21:10

Bo równouprawnienie nic nigdy dobrego nie przynosi, ani w normalnym świecie ani na forach :lol:
Chudziutki

Postprzez Korowiow » poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 21:40

Manku, chwała Ci za to, że jesteś samoukiem i chwała Ci za to, że pokazujesz swoje modele ale na wszystko co na tej ziemi święte posłuchaj choć raz rad innych, trochę bardziej doświadczonych modelarzy. Idź czasem na kompromis - nie wal z wszystkich dział - wyjdzie Ci to na zdrowie. Próbuj - zawsze to lepiej niż nic nie robić, próbuj ale umiar zachowaj.
Najbardziej w Twojej postawie irytuje mnie to, że mądrzysz się w wątkach i doradzasz a sam nie chcesz rad słuchać. Potem w galerii jak jest już za późno, bo po raz kolejny zrobiłeś "Picassa" próbujesz zmienić wszystko w żart i dorabiając ideologie idziesz w zaparte. Szkoda żeby przylgnęła do Ciebie łatka "wioskowego głupka" bo myślę, że w gruncie rzeczy na to nie zasługujesz - chociaż często się wręcz o to prosisz.

PS. Nie ma sprawiedliwości na świecie, nie ma.
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat