Sd.Kfz. 251/9 Ausf.D Kanonenwagen - AFV 1/35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: Sd.Kfz. 251/9 Ausf.D Kanonenwagen - AFV 1/35

Postprzez Jamat » niedziela, 19 kwietnia 2015, 22:40

Czas znowu trochę po przynudzać. Koła i gąski zostały założone.
Obrazek

Obrazek

Później przyszła pora na zapasowe koło. Jasny pigment rozcieńczony wodą wtarłem w niemal całe koło.
Obrazek

Ciemniejszy pigment zalany tym razem dla odmiany White Spiritem, wklepałem w zakamarki. Gdy wszystko przyschło nadmiar pigmentu delikatnie starłem pędzlem.
Obrazek

Wet Fluid od AK naniosłem tam gdzie woda naturalnie by się gromadziła.
Obrazek

Na sam koniec spryskałem fiksatywą, która zżarła trochę pigmentu ale przecież o to mi chodziło. W końcu to jest zapasowe koło nie może być zbyt ufajdane.
Obrazek

Po zabawie z kołem przyszła pora na lekkie błocenie. Nadwozie przybrudziłem strzelając z pędzla trzema odcieniami błota, wykorzystując do tego specyfiki od AK. Następnie stworzyłem papkę (Wet Fluid-AK, Fresh Mud-AK i Russian Earth-Mig) i ją naniosłem w kilku miejscach. Na koniec prysnąłem z aerografu Wet Fluid dla nadania wilgoci.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

P.s. Gąski są ruchome ale to plastik a nie fruile więc nie zawsze się układają naturalnie.

Pozdrawiam Mateusz.
Jamat

Reklama

Postprzez author21 » środa, 22 kwietnia 2015, 12:15

Jak dla mnie ekstra. Takie lubię. Poobijany i pobrudzony realistycznie. Nie ma się do czego przyczepić. :mrgreen:
author21

Postprzez Greif » środa, 22 kwietnia 2015, 12:53

Czołem
Lodzio miodzio, cóż więcej dodać, no czekam na podstawkę bo do "TAKIEGO" modelu musi być na tym samym poziomie :D
Pozdrawiam
Greif

Postprzez Jamat » niedziela, 26 kwietnia 2015, 08:02

Jamat

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat