przez Mariusz 72 » sobota, 14 stycznia 2012, 14:42
Wg tego co zdołałem się dowiedzieć poprawiłbym 2 rzeczy: - klocek barwiony na bardzo ciemny brąz - lewar w kolorze bazowym lub ewentualnie panzergaru ...(tak samo pozostałe stalowo-czarne sprzęty)
Fajne kamo ale czy ten jeden kolor nie powinien być przypadkiem jasno-popielaty?
Wg opisu używali ten kolor od 41 do końca wojny jako zimowej farby kamuflażowej. Choc widziałem gdzieś ostatnio, jak ktoś użył tej farby na trójkolorowym BT-42, wyglądało ciekawie.
Tochę popracowałem nad układem jezdnym i dołem kadłuba. Użyłęm wszystkiego co miałem pod reką pigmenty, coś z AK, farby olejne. Trochę mnie poniosło z osłona tłumika, musze na spokojnie się przyjrzeć i zastanowić jak to podrasować.
przez Kuba P. » niedziela, 15 stycznia 2012, 18:08
Może napakuj mu tego błotnego towaru więcej na tyłek pod i na deflektor. Na zasadzie, że jak jedzie to wyrzuca spod siebie do góry dużo ziemi i błota i to może zapryskać bez problemu tył.
W ogóle świetnie ten Sturmi wygląda, aż cały dzień dziś przez Was natchniony z tą czwórką się zabawiam
@ Kuba ciesze się, że ożywiłeś się manualnie (bez żadnych podtekstów ) @ Łukasz, dzięki! @ Sebastian, Radek ma racje. Na żywca niektóre rzeczy wydają się do zaakceptowania, zbliżenia w makro obnażają bezlitośnie każda słabośc. Właściwie na nowo oglądam z Wami model. Pójdzie do korekty.