Trochę zmieniłem kolejność bo zawsze najpierw maluje detale a potem nakładam kalki, a teraz zacząłem od nakładania kalek bo mnie ciekawość zżerała jak to nam wyszło i jak będą się nakładały. Oczywiście wcześniej pomalowałem lakierem błyszczącym miejsca gdzie miały być.
Nakładały się super, dobry poślizg, nic się nie pruło, świetnie współpracowały na płynem do kalek (gunze), nawet tablice z dwoma warstwami farby, na rejestracjach były śruby odlane, martwiłem się o to miejsce ale dałem dużo płynu i się naciągnęły. Jakiś czas temu (po wydrukowaniu) znajomy mi zwrócił uwagę że tylne rejestracje są nie symetryczne, ale to błąd banalny do naprawienia dla każdego modelarza, z jednej strony obciąłem pasek czarny i przykleiłem go z drugiej:

Akurat Lady Gaga ma szachownice na wieży tylko z jednej strony, nie wiem czemu tak, może zamalowali przy remoncie bo inne mają już po obu stronach, tak więc przykleiłem tylko 3 sztuki na cały pojazd. Oznaczenia O/Z wykorzystałem z zestawowego arkusza, w sumie to szkoda że nie dorysowaliśmy oznaczeń z zalecanym ciśnieniem w oponach, myślałem że będzie się dało z zestawowych przyciąć ale teraz zobaczyłem że powinno być 0,42 MPa, a w zestawowych jest 0,457 MPa, ale chyba nic nie będę przyklejał bo te za duże są.
I jeszcze dla tych co będą kleić model:
W miejscach zaznaczonych powinny być linie podziału, a jest gładko, w oryginale są to otwierane osobno skrzynki, dopiero teraz to zauważyłem, ale już za późno by coś zarobić, a i w sumie mi to wisi jak tam jest, ale niech będzie info 'dla potomnych':